CahayaDiana.com ยฎ

๐Ÿ’• Coretan Hati Cik Editor - Bukan Blog Gosip Artis ๐Ÿ’•
Blog Review | Event | Umum

Berbuka Puasa di dewan exclusive Colosseum Events Glenmarie

By on 15/06/2017

Assalamualaikum danย salam sejahtera. Apa kabar sahabat pembaca setia blog CahayaDiana.com dan juga yang pertama kali terjumpa blog ni? Dah bacaย ke entry sebelum ni iaitu tentang cara Allah buang kesombongan kita. Kali ni CD nak share pula pengalaman berbuka puasa di dewan exclusive Colosseum Events Glenmarie. Berbuka puasa di dewan exclusive Colosseum Events Glenmarie Baru-baru ni […]

Continue Reading

Facebook

Cara Allah buang kesombongan kita

By on 08/06/2017

Cara Allah buang kesombongan kita: Sombongkah kita? Ego kah kita? Adakalanya kita sendiri pun tak nampak kelemahan diri sendiri. Tapi dalam diam, secara halus kita sebenarnya sombong, bongkak dan ego. Bukan kepada manusia, tapi kepada Allah sendiri yang telah menciptakan kita. Ok ini bukan slot ustazah nak berceramah. Tapi terkesan saya dengan posting panjang lebar […]

Continue Reading

Agama | Doa | Ramadhan | Umum

Doa selepas Terawih yang menusuk Kalbu

By on 02/06/2017

ุงูŽู„ุณู‘ูŽู„ุงูŽ ู…ู ุนูŽู„ูŽูŠู’ูƒูู…ู’ ูˆูŽุฑูŽุญู’ู…ูŽุฉู ุงู„ู„ู‡ู ูˆูŽุจูŽุฑูŽูƒูŽุง ุชูู‡ู Doa selepas Terawih yang menusuk kalbu : Selepas solat witir tadi, imam membacakan doa dalam Bahasa Melayu. Agak jarang kita dengar imam nak baca doa dalam Bahasa Melayu. Memang ramai yang tersentuh hati hingga mengalirkan air mata bila menghayati bait-bait bacaan doa imam. Sewaktu moreh saya ambil peluang […]

Continue Reading

TV/Filem

Drama Bersiri Terbaru: Adaptasi Novel ‘Semusim Rindu’

By on 18/05/2017

ุงูŽู„ุณู‘ูŽู„ุงูŽ ู…ู ุนูŽู„ูŽูŠู’ูƒูู…ู’ ูˆูŽุฑูŽุญู’ู…ูŽุฉู ุงู„ู„ู‡ู ูˆูŽุจูŽุฑูŽูƒูŽุง ุชูู‡ู Drama bersiri terbaru adaptasi novel ‘Semusim Rindu’ karya Aleeya Aneesa akan ditayangkan di Astro Prima pada 29 Mei 2017 ini. Heh.. sama date dengan my birthday la pulak kan. Ok nak announce jer dulu tentang drama ni. Kita nak park sinopsis dulu. Karang CD update yer.. bukan apa.. […]

Continue Reading

Blogger | Event

8 Sebab anda patut hadir majlis Sepetang Bersama Blogger 2017

By on 07/05/2017

ุงูŽู„ุณู‘ูŽู„ุงูŽ ู…ู ุนูŽู„ูŽูŠู’ูƒูู…ู’ ูˆูŽุฑูŽุญู’ู…ูŽุฉู ุงู„ู„ู‡ู ูˆูŽุจูŽุฑูŽูƒูŽุง ุชูู‡ู Macam banyak jer nak bagi 8 Sebab kenapa patut hadir majlisย Sepetang Bersama Blogger 2017ย (#SBB2017ย ) ni kan. Hahaha.. Takpelah.. sempena kita berada di bulan Syaaban, bulan ke-8 dalam tahun Hijrah, so saya baik hati nak bagi 8 sebab kenapa kita semua patut hadir event Sepetang Bersama Blogger 2017 ni. […]

Continue Reading

Kecantikan | Mary Kay | Skin Care

Kenapa Pencuci Muka Mary Kay tak Berbuih?

By on 09/04/2017

ุงูŽู„ุณู‘ูŽู„ุงูŽ ู…ู ุนูŽู„ูŽูŠู’ูƒูู…ู’ ูˆูŽุฑูŽุญู’ู…ูŽุฉู ุงู„ู„ู‡ู ูˆูŽุจูŽุฑูŽูƒูŽุง ุชูู‡ู Agak-agak kenapa eh pencuci muka Mary Kay tak berbuih? Haa.. hari ni tetiba rasa nakย share tentang produk kecantikan Mary Kay, kategori penjagaan kulit. Bukan apa, tengok traffic blog cahayadiana.com ni boleh tahan jugak orang yang mencari info kecantikan di sini walaupun banyak yang saya kongsikan pasal video sebenarnya. […]

Continue Reading

Slider | Video Editor

Aplikasi Penyuntingan Video Terbaik 2017

By on 04/04/2017

ุงูŽู„ุณู‘ูŽู„ุงูŽ ู…ู ุนูŽู„ูŽูŠู’ูƒูู…ู’ ูˆูŽุฑูŽุญู’ู…ูŽุฉู ุงู„ู„ู‡ู ูˆูŽุจูŽุฑูŽูƒูŽุง ุชูู‡ู Ramai yang tanya saya tentang apakah Aplikasi Penyuntingan Video Terbaik 2017 ? Agak susah nak jawab sebab saya bukan seorang editor yang selalu bertukar-tukar software/ aplikasi video editor. Sebagai seorang professional video editor, saya hanya biasa denganย software/aplikasi yang bersesuaian dengan tuntutan kerja saya. Semestinya aplikasi Final Cut Pro […]

Continue Reading

Al Quran | Hijrah Diri | Umum

Mukjizat Metamatika Al-Quran – Part 1

By on 29/03/2017

ุงูŽู„ุณู‘ูŽู„ุงูŽ ู…ู ุนูŽู„ูŽูŠู’ูƒูู…ู’ ูˆูŽุฑูŽุญู’ู…ูŽุฉู ุงู„ู„ู‡ู ูˆูŽุจูŽุฑูŽูƒูŽุง ุชูู‡ู Mukjizat Metamatika Al-Quran ini adalah hasil kajian oleh Dr. Mir Hazil Azran Ramli dari pageย Hijrah Diri (HD). Bagi yang minat untuk mengambil tahu atau ambil peduli tentang rahsia di sebalik nombor dan huruf, beliau adalah pakar yang boleh kita rujuk. Bagi saya sendiri, ini adalah salah satu cabang […]

Continue Reading

Blogging

7 Sebab kenapa Cahaya Diana berblogging

By on 13/02/2017

7 Sebab Kenapa Cahaya Dianaย Berblogging : Assalamualaikum & Salam Sejahtera . Dah masuk tahun ke-7 kak D berblogging.. now baru rasa nak share 7 Sebab kenapa kak Dย berblogging. Buat shortlisted jer.. Shortlisted ke? Nampak macam panjang jer.. Hahahaa.. kalau rajin korang bacalah sampai habis. Tak rajin tak payah baca. I olls ok jewww.. hiks!   […]

Continue Reading

Mutiara Kata | Umum

Sahabat umpama Garam Gula Beras Dessert Sayur ?

By on

Puisi tentang Sahabat : Assalamualaikum dan salam sejahtera. Tentu ada di sini yang mencari Puisi tentang Sahabat atau dalam istilah lain.. mutiara kata tentang sahabat; kata-kata indah tentang sahabat; ayat-ayat puitis; kata-kata indah tentang sahabat untuk ditujukan buat seseorang yang bergelar sahabat, rakan, kawan, teman dan yang sewaktu dengannya. Kak D memang penggemar puisi dan […]

Continue Reading