CahayaDiana.com

Video Girl on the Blog...

Aplikasi Penyuntingan Video Terbaik 2017

Continue Reading

Nak Produk Anda Viral? Guna Cara ni…

Continue Reading

Senarai Projek Video Cahaya Diana 2016

Continue Reading

Tips Untuk Penggambaran Video Temubual (OTEC)

Continue Reading
Kecantikan | Mary Kay | Skin Care

Kenapa Pencuci Muka Mary Kay tak Berbuih?

By on 09/04/2017

اَلسَّلاَ مُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Agak-agak kenapa eh pencuci muka Mary Kay tak berbuih? Haa.. hari ni tetiba rasa nak share tentang produk kecantikan Mary Kay, kategori penjagaan kulit. Bukan apa, tengok traffic blog cahayadiana.com ni boleh tahan jugak orang yang mencari info kecantikan di sini walaupun banyak yang saya kongsikan pasal video sebenarnya. […]

Continue Reading

Slider | Video Editor

Aplikasi Penyuntingan Video Terbaik 2017

By on 04/04/2017

اَلسَّلاَ مُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Ramai yang tanya saya tentang apakah Aplikasi Penyuntingan Video Terbaik 2017 ? Agak susah nak jawab sebab saya bukan seorang editor yang selalu bertukar-tukar software/ aplikasi video editor. Sebagai seorang professional video editor, saya hanya biasa dengan software/aplikasi yang bersesuaian dengan tuntutan kerja saya. Semestinya aplikasi Final Cut Pro […]

Continue Reading

Al Quran | Hijrah Diri | Umum

Mukjizat Metamatika Al-Quran – Part 1

By on 29/03/2017

اَلسَّلاَ مُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Mukjizat Metamatika Al-Quran ini adalah hasil kajian oleh Dr. Mir Hazil Azran Ramli dari page Hijrah Diri (HD). Bagi yang minat untuk mengambil tahu atau ambil peduli tentang rahsia di sebalik nombor dan huruf, beliau adalah pakar yang boleh kita rujuk. Bagi saya sendiri, ini adalah salah satu cabang […]

Continue Reading

Blogging

7 Sebab kenapa Cahaya Diana berblogging

By on 13/02/2017

7 Sebab Kenapa Cahaya Diana Berblogging : Assalamualaikum & Salam Sejahtera . Dah masuk tahun ke-7 kak D berblogging.. now baru rasa nak share 7 Sebab kenapa kak D berblogging. Buat shortlisted jer.. Shortlisted ke? Nampak macam panjang jer.. Hahahaa.. kalau rajin korang bacalah sampai habis. Tak rajin tak payah baca. I olls ok jewww.. hiks!   […]

Continue Reading

Mutiara Kata | Umum

Sahabat umpama Garam Gula Beras Dessert Sayur ?

By on

Puisi tentang Sahabat : Assalamualaikum dan salam sejahtera. Tentu ada di sini yang mencari Puisi tentang Sahabat atau dalam istilah lain.. mutiara kata tentang sahabat; kata-kata indah tentang sahabat; ayat-ayat puitis; kata-kata indah tentang sahabat untuk ditujukan buat seseorang yang bergelar sahabat, rakan, kawan, teman dan yang sewaktu dengannya. Kak D memang penggemar puisi dan […]

Continue Reading

Slider | Tip Pemasaran

Nak Produk Anda Viral? Guna Cara ni…

By on 06/01/2017

Nak Produk Anda Viral? Guna Cara ini : Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Artikel ni kak D copy and paste dari posting kak D baru-baru ni di fesbuk tapi edit sikitlah nak bagi sedap dibaca. Tak tahulah anda ‘bran’ ke tak untuk buat benda-benda macam ni. Hehehee.. apa-apa pun kak D sekadar berkongsi pengalaman… —– Dulu masa blajaq tentang […]

Continue Reading

CDVLog

Selamat Tahun Baru 2017 – VLog Pertama Recap Projek Video 2017

By on 05/01/2017

Selamat Tahun Baru 2017 – VLog Pertama Recap Projek Video 2017: Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Harap belum terlambat untuk kak D ucapkan Selamat Tahun Baru 2017. Alhamdulillah masih diberi peluang untuk terus bernafas hingga ke tahun 2017. Semoga kita semua lebih dikurniakan kehidupan yang lebih baik sepanjang 2017 ni. Alhamdulillah. Hari ini dalam sejarah.. hehehe.. Finally kak […]

Continue Reading

Motivasi | my Mentor

Persamaan Cahaya Diana dan Irfan Khairi

By on 09/11/2016

Persamaan Cahaya Diana dan Irfan Khairi : Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Sedap tak tajuk entry ni… maaf la ada unsur2 *perasaan sket.. konon-konon kak D ada persamaan dengan Pakar Jutawan Internet Malaysia, Dr. Irfan Khairi. Alaa… bagi chance la kak D nak ambik aura jutawan IK sket. 😀 Entry ni dibuat sempena ulang tahun yang pertama kak […]

Continue Reading

Motivasi

7 Tips Motivasi Pagi Untuk Lebih Semangat

By on 08/11/2016

7 Tips Motivasi Pagi Untuk Lebih Semangat : Assalamualaikum & Salam Sejahtera..   Perkara terbaik yang anda patut lakukan pada waktu pagi ialah; 1. Bersyukur..Bersyukur…dan Bersyukur.. Bersyukur sebab anda masih diberikan peluang untuk menerukan hidup. Anda juga masih diberikan kesempatan untuk melakukan yang terbaik pada hari ini, lebih baik daripada hari kelmarin. 2.Tekad Bermotivasi Pasang […]

Continue Reading