Chatime, Ireland’s Potato, IKEA Meatball..with Shiha..

Pada hari Jumaat lepas..di saat warga kota sedang bekerja dan terkejar2 tak sabar2 nak balik kampung sebab Chinese New Year, CD & my friend, Shiha tetiba terfikir untuk lepak jalan2 cari makan. That day we all ada appointment dengan salah sorang yang telah menghubungi CD di talian hot CD ni 🙂 . Hahahaa..katanya serius nak bisnes. Alhamdulillah… lebat rezki CD …

Roadshow Vemma di Melaka Full House!

Roadshow Vemma di Melaka Full House!

Ini adalah post pertama Eksklusif tentang Vemma yang CD post untuk tahun 2012. Vemma Roadshow di Melaka pada 19 January lalu. Siapa yang pegi untung dapat ilmu dari Jutawan Vemma ke-3, Presidential Razrul Anwar Rusli. 🙂 Pada hari kejadian, we all bertolak dari rumah CD di Setia Alam jam 2.00pm. Singgah di rumah kak Ani & terus betolak. CD dah …

Peluang buat pasif income bersama Cahaya Diana

Adakah anda selalu mengalami situasi ini? Poket kering di tengah bulan? Sentiasa dikelilingi hutang? Duit gaji habis bayar hutang? Bekerja 8.00pg – 5.00ptg dan perlu menempuh jam setiap hari? Bosan dengan arahan bos yang sesuka hati? …PENINGKAN??? bertambah STRESS nampaknya… Heheheeee…itulah yang saya alami 2 tahun yang lalu.. Memang takkan ada kesudahan kalau kita tak buat perubahan pada diri kita. Alhamdulillah.. …

Kisah di sebalik video pendek Watikah

Assalamualaikum & Salam Sejahtera, Watikah – sebuah video pendek yang taklah sehebat mana pun, tapi antara kenangan terindah yang berlaku kat saya sepanjang belajar di bumi kenyalang. 🙂 Memang dah menjadi syarat dan adat untuk pelajar tahun akhir menghasilkan karya mastermind mereka sendiri. Maka Watikah adalah satu-satunya karya mastermind saya untuk menyokong tesis saya yang mengkaji tentang “Bagaimana Watak Dicipta dan …

Rangkaian produk penjagaan kulit Syahirah

Today topik CD ialah Skin Care.. Jeng jeng jengggg… Ini bukan iklan berbayar yer.. hehehee.. CD sekadar suka2 nk share dgn u ols tentang topik kecantikan. Terus terang jer sebelum ni CD bukan jenis yang sibuk nak menjaga kecantikan kulit atau apa2 je lah bendalah yg menjadi kegemaran kaum wanita ni. CD x penah ambik pot pun hal2 ni tapi …

Seminar Pemikiran Semula P.Ramlee 2003

Seminar Pemikiran Semula P.Ramlee 2003

Semalam lepas tengok citer Mr.Bean kat tv tu CD masih gelak tekekeh2.. Apahal lah dangan aku ni padahal memang dah hafal cerita ni. Tapi itulah betapa power dan hebatnya plot yang disampaikan oleh watak dan perwatakan.. memang bagi impak kuat kepada sesiapa sahaja yang menonton tak kiralah sama ada generasi baru atau lama.. cerita lawak jenaka Mr.Bean tetap evergreen. Dan …

Photo Manipulation

Photo Manipulation

Biasanya kalau sebut pasal photo manipulation, orang akan guna photo yang sama dan enhancekan photo tu jer atau tambah apa2 efek. Tapi kali ni CD tak tau nak panggil apa sebab CD hanya crop foto tu n totally ubah background sahaja..hahahaa.. Untuk dapatkan mood yang ceria, CD pilih action yang ceria nampak meriah gitu. then letak warna warni kekonon lighting …