Agama | Motivasi | Umum

Doa untuk ibu bapa

By on 24/01/2012

Khas buat semua anak-anak..jom kita sama-sama selalu mendoakan kesejahteraan kepada kedua ibu bapa kita.. Ya Allah! Ampunilah bagiku segala dosaku dan juga dosa dua ibu bapaku dan kasihanilah mereka keduanya sebagaimana mereka memelihara dan mendidikku di masa kecil.”

Continue Reading

Bisnes | pasif income | Vemma

Peluang buat pasif income bersama Cahaya Diana

By on

Adakah anda selalu mengalami situasi ini? Poket kering di tengah bulan? Sentiasa dikelilingi hutang? Duit gaji habis bayar hutang? Bekerja 8.00pg – 5.00ptg dan perlu menempuh jam setiap hari? Bosan dengan arahan bos yang sesuka hati? …PENINGKAN??? bertambah STRESS nampaknya… Heheheeee…itulah yang saya alami 2 tahun yang lalu.. Memang takkan ada kesudahan kalau kita tak buat […]

Continue Reading

Artwork

Kisah di sebalik video pendek Watikah

By on 18/01/2012

Assalamualaikum & Salam Sejahtera, Watikah – sebuah video pendek yang taklah sehebat mana pun, tapi antara kenangan terindah yang berlaku kat saya sepanjang belajar di bumi kenyalang. 🙂 Memang dah menjadi syarat dan adat untuk pelajar tahun akhir menghasilkan karya mastermind mereka sendiri. Maka Watikah adalah satu-satunya karya mastermind saya untuk menyokong tesis saya yang mengkaji […]

Continue Reading

Agama | Umum

Sekadar renungan bersama..

By on 15/01/2012

Allah (subhanahu wa ta’ala) said: If you never felt pain or experienced problems, how would you know I’m the Healer?; If you never made a mistake, how would you know I’m the Forgiver?; If you were never hurt, how would you know I am the Comforter? If your life was perfect, then why would you […]

Continue Reading

Agama | Umum

Jadikan Zikrullah Tugas Utama Kita

By on 14/01/2012

Kalau ada yang tanya apa niche blog CD ni sebab macam2 ada.. bagi CD, CD hanya nak post apa yg CD rasa nak share dengan pembaca. Tapi mostly of course lah banyak cerita2 tentang perjalanan hidup CD.  Walaupun sedikit berunsur entertainment/ hiburan tapi CD rasa tak salah kalau CD nak selitkan juga tentang keagamaan kan? […]

Continue Reading

Grafik

Photo Manipulation

By on 09/01/2012

Biasanya kalau sebut pasal photo manipulation, orang akan guna photo yang sama dan enhancekan photo tu jer atau tambah apa2 efek. Tapi kali ni CD tak tau nak panggil apa sebab CD hanya crop foto tu n totally ubah background sahaja..hahahaa.. Untuk dapatkan mood yang ceria, CD pilih action yang ceria nampak meriah gitu. then […]

Continue Reading