Umum

Jom Webinar dengan CD Malam ni

By on 30/09/2013

Hi, Malam ni CD ditugaskan untuk menjadi Hos Webinar utk The Revolution Team. Jadi, kepada anda yang rasa2 nak dengar suara CD yang mcm nak merdu ni boleh la PM CD untuk dapatkan URL Link ke Webinar tu yer.. pada malam ni bermula 9.30PM. Hanya untuk mereka yang serius sahaja nak buat duit Mingguan bersama […]

Continue Reading

Umum

[Video] Welcome Back Emma Tahir

By on 24/09/2013

Salah satu perkara yang amat menyeronokkan dalam menjalankan bisnes networking ni ialah kita akan mempunyai ‘Relationship’ yang hebat bersama rakan2 seperjuangan kita. Bila kita ikhlas membantu dan berjumpa pula dengan orang yang ikhlas untuk dibantu.. InshaAllah.. kita boleh berkawan lama dengannya. Macam tu lah yang terjadi diantara CD dan Emma Tahir.. 🙂 Hari ni CD […]

Continue Reading

Motivasi

7 Sebab Kenapa Kita Perlu dan Digalakkan Sangat Untuk Berjaya dan Kaya

By on 22/09/2013

1. Bila Ibubapa anda masih belum MAMPU menunaikan Rukun Islam ke-5 iaitu Menunaikan Haji, siapakah yang akan membantu menunaikan hajat & impian mereka? Tergamakkah kita berkata,”aku pun tak ade duit” 2. Bila Ibubapa anda perlukan duit untuk meneruskan sisa2 kehidupan mereka, untuk makan sesuap nasi, seteguk air, siapa yang akan menanggung mereka? Tergamakkah kita berkata,”aku […]

Continue Reading

Umum

Bagaimana Orang Kaya Dan Berjaya Bermula?

By on 14/09/2013

Hari ni CD nak share Bagaimana Orang Kaya dan Berjaya Bermula? Pernah tak terlintas difikiran anda begini…. Mengapakah ada orang yang lahir miskin dan ada pula yang dilahirkan dalam keluarga yang kaya? Benarkah bahawa seseorang yang kaya itu adalah disebabkan tuah dan orang miskin jadi miskin disebabkan takdir? Benarkah bahawa untuk menjadi kaya kita perlu […]

Continue Reading

Umum

Posting Mengarut

By on 12/09/2013

Seperti biasa blog CD masih belum dapat update secara konsisten. Belum capai target untuk post satu (1) hari satu (1) post. Tapi takpelah.. pelan-pelan kayuh. CD pun masih dalam proses belajar mengenai berblogging ni. Kalau boleh taknak lah blog dengan cara yang cincai. Kena step by step. Tapi memang sebelum ni tak pernah fokus pun […]

Continue Reading

Bisnes | Kisah Kejayaan | Motivasi | Personaliti | Tokoh Usahawan | Umum

[Tokoh] Rahsia Kejayaan Tan Sri Syed Mokhtar Al Bukhary

By on 11/09/2013

Banyak yang diperkatakan mengenai seorang tycoon bumiputera terkenal di Malaysia iaitu Tan Sri Syed Mokhtar Al Bukhari. Menjadi Bumiputera yang paling kaya dalam Malaysia dengan aset sebanyak 167 bilion, namanya amat masyhur baik di dalam mahupun di luar negara. Dengan banyak kepentingan dalam pelbagai bidang perniagaan termasuk pengangkutan dan logistik, perladangan, pembangunan hartanah, pertahanan dan […]

Continue Reading