[Video] Welcome Back Emma Tahir

[Video] Welcome Back Emma Tahir

Salah satu perkara yang amat menyeronokkan dalam menjalankan bisnes networking ni ialah kita akan mempunyai ‘Relationship’ yang hebat bersama rakan2 seperjuangan kita. Bila kita ikhlas membantu dan berjumpa pula dengan orang yang ikhlas untuk dibantu.. InshaAllah.. kita boleh berkawan lama dengannya. Macam tu lah yang terjadi diantara CD dan Emma Tahir.. 🙂 Hari ni CD nak share tentang seorang brand …

7 Sebab Kenapa Kita Perlu dan Digalakkan Sangat Untuk Berjaya dan Kaya

7 Sebab Kenapa Kita Perlu dan Digalakkan Sangat Untuk Berjaya dan Kaya

1. Bila Ibubapa anda masih belum MAMPU menunaikan Rukun Islam ke-5 iaitu Menunaikan Haji, siapakah yang akan membantu menunaikan hajat & impian mereka? Tergamakkah kita berkata,”aku pun tak ade duit” 2. Bila Ibubapa anda perlukan duit untuk meneruskan sisa2 kehidupan mereka, untuk makan sesuap nasi, seteguk air, siapa yang akan menanggung mereka? Tergamakkah kita berkata,”aku pun tak cukup makan.” 3. …

Bagaimana Orang Kaya Dan Berjaya Bermula?

Bagaimana Orang Kaya Dan Berjaya Bermula?

Hari ni CD nak share Bagaimana Orang Kaya dan Berjaya Bermula? Pernah tak terlintas difikiran anda begini…. Mengapakah ada orang yang lahir miskin dan ada pula yang dilahirkan dalam keluarga yang kaya? Benarkah bahawa seseorang yang kaya itu adalah disebabkan tuah dan orang miskin jadi miskin disebabkan takdir? Benarkah bahawa untuk menjadi kaya kita perlu belajar daripada mereka yang kaya? …

Posting Mengarut

Posting Mengarut

Seperti biasa blog CD masih belum dapat update secara konsisten. Belum capai target untuk post satu (1) hari satu (1) post. Tapi takpelah.. pelan-pelan kayuh. CD pun masih dalam proses belajar mengenai berblogging ni. Kalau boleh taknak lah blog dengan cara yang cincai. Kena step by step. Tapi memang sebelum ni tak pernah fokus pun pada buat duit di blog …

[Tokoh] Rahsia Kejayaan Tan Sri Syed Mokhtar Al Bukhary

[Tokoh] Rahsia Kejayaan Tan Sri Syed Mokhtar Al Bukhary

Banyak yang diperkatakan mengenai seorang tycoon bumiputera terkenal di Malaysia iaitu Tan Sri Syed Mokhtar Al Bukhari. Menjadi Bumiputera yang paling kaya dalam Malaysia dengan aset sebanyak 167 bilion, namanya amat masyhur baik di dalam mahupun di luar negara. Dengan banyak kepentingan dalam pelbagai bidang perniagaan termasuk pengangkutan dan logistik, perladangan, pembangunan hartanah, pertahanan dan gudang senjata serta generasi kejuruteraan …