Tutorial

Download video tanpa guna software

By on 28/09/2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera,   Lama CD tak buat tutorial.. Setelah membuat beberapa analisis rupa-rupanya banyak permintaan dari kenalan CD sendiri yang minta buat beberapa tutorial terutama tentang blog. Kalau diikutkan banyak jer tutorial tentang perkara-perkara blogging ni di kalangan blogger. Tapi tu lah, bila kita suruh diorang cari sendiri tak nak.. CD pun dah […]

Continue Reading

Umum

Everything Happens For A Reason

By on 20/09/2014

Tajuk bahasa Inggeris. Tapi sebenarnya nak menerangkan maksud bahawa setiap perkara yang berlaku pasti ada hikmah disebaliknya. Ayat BM ni panjang so guna jer simple English yang pendek dan padat.!   Inilah tagline baru blog CD ni ..   Of course ramai yang faham maksud ni kan? Ayat ni pun terlalu umum buat kita semua. […]

Continue Reading

Koleksi Viral

Tiga Pertanyaan, Satu Jawapan

By on 17/09/2014

Story ni best di baca.♡ Apakah TUHAN Benar-benar Ada? (3 Pertanyaan, 1 Jawaban) . Ada seorang pemuda yang telah lama belajar di luar negeri. Ketika pulang ke tanah air, beliau meminta orang tuanya mencari seorang guru agama (ustaz) atau sesiapa sahaja yang arif tentang agama untuk menjawab 3 pertanyaan darinya. Orang tua pemuda tersebut akhirnya […]

Continue Reading