Antara Drama dan Program TV yang pernah saya edit

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.. Finally CD upload jugak video showreel yang telah CD simpan sekian lama ni. First of all CD nak ucapkan terima kasih yang tak terhingga kepada Chris Khoo, yang merupakan sifu CD dalam dunia penyuntingan drama. Chris juga adalah owner /founder kepada syarikat post-production Vertigo Visuals. Paling buat CD terharu.. Chris juga seorang kawan yang baik dan …

Download video tanpa guna software

Assalamualaikum & Salam Sejahtera,   Lama CD tak buat tutorial.. Setelah membuat beberapa analisis rupa-rupanya banyak permintaan dari kenalan CD sendiri yang minta buat beberapa tutorial terutama tentang blog. Kalau diikutkan banyak jer tutorial tentang perkara-perkara blogging ni di kalangan blogger. Tapi tu lah, bila kita suruh diorang cari sendiri tak nak.. CD pun dah tak ingat blog mana yang …

My Facebook Photo Albums katanya…

Sebenarnya ada muslihat di sebalik semua ni.. Ni namanya nak memberatkan lagi blog sendiri dengan imej besar ni haaa.. :p Siapa yang rajin nak buat screen shot facebook photo album dia? Sebenarnya CD dalam perancangan untuk membuang beberapa gambar di FB CD ni. Nanti nak select beberapa keping gambar untuk reupload ke dalam blog ni. Hai.. better buat photo blog …

Betul ke buang Ping Busuk boleh hilangkan Malware ?

Tadi saya blogwalking ke blog heroborneo . Betul ke buang Ping Busuk boleh hilangkan Malware? Alamak.. tapi Ping Busuk jugak membantu saya untuk dapatkan traffic. Maklum la.. untuk blogger yang tak berapa nak berblogging sangat macam saya nie.. harap kan benda-benda macam tu lah membantu. Tapi setakat ni takde pulak masalah Malware macam yang dinyatakan oleh encik heroborneo tu. Tak …

Tiga Pertanyaan, Satu Jawapan

Story ni best di baca.♡ Apakah TUHAN Benar-benar Ada? (3 Pertanyaan, 1 Jawaban) . Ada seorang pemuda yang telah lama belajar di luar negeri. Ketika pulang ke tanah air, beliau meminta orang tuanya mencari seorang guru agama (ustaz) atau sesiapa sahaja yang arif tentang agama untuk menjawab 3 pertanyaan darinya. Orang tua pemuda tersebut akhirnya berjaya mendapatkan seorang ustaz untuk …

Blog baru khas untuk bisnes Vemma iaitu VemmaLadyBoss.com

Alhamdulillah… Lahir sebuah lagi blog CD iaitu VemmaLadyBoss.com . Bunyi nama domain tu pun sure u all dah tahu kan bahawa blog tu khas untuk bisnes Vemma . Sebabnya blog CD yang ni lebih menjurus kepada perkara-perkara yang kurang formal.. or maybe agak sedikit merapu meraban… Jadi better CD create satu lagi blog yang lebih fokus kepada bisnes Vemma. So, …