CahayaDiana.com ®

💕 Coretan Hati Cik Editor - Bukan Blog Gosip Artis 💕
Kreatif | Umum

Aneka Hiasan Sandwich Hasil Kreativiti Pelajar SK Seafield

07/11/2014

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Sejak dua menjak dok update tentang Verve Remix jer.. hari ni nak share pasal Sandwich pulak. Hahahaaa.. Siapa di sini suka Sandwich.?

Jumaat lepas (31 Oktober 2014), CD pegi lepak kejap kat sekolah SK Seafield.. Sebenarnya nak pegi rumah kakak CD tapi dia takde di rumah sebab ada aktiviti Ko-Kurikulum di sekolahnya. Biasa my sister mengajar sesi petang, tu yang dengan confident nya CD pergi terjah rumah kakak I pepagi tu…around 10pm gitu lah. Nak discuss tentang bisnes aksesori kakak CD tu. CD tukang bagi idea jer.. heheheee..

Gitulah kisahnya….

So dah pegi tu, tetiba tertarik la pulak dengan aktiviti ko-kurikulum sekolah tu.. Maklumla dah lama tinggal alam persekolahan. Sekali sekala rasa terhibur plak tengok budak sekolah buat kerja-kerja yang menguji kreativiti dan tahap ‘berdikari’ diorang ni… Patutlah my sister seronok jadi cikgu..

Dipendekkan cerita, you all tengok la foto-foto yang CD ambik ni. Memang kreatif. Boleh masuk Master Chef. Heheheee…

sk_siefield_aktiviti_ko_kurikulum_sandwich sk_siefield_aktiviti_ko_kurikulum_sandwich_01 sk_siefield_aktiviti_ko_kurikulum_sandwich_02 sk_siefield_aktiviti_ko_kurikulum_sandwich_03 sk_siefield_aktiviti_ko_kurikulum_sandwich_04 sk_siefield_aktiviti_ko_kurikulum_sandwich_05 sk_siefield_aktiviti_ko_kurikulum_sandwich_06 sk_siefield_aktiviti_ko_kurikulum_sandwich_07 sk_siefield_aktiviti_ko_kurikulum_sandwich_08 sk_siefield_aktiviti_ko_kurikulum_sandwich_09 sk_siefield_aktiviti_ko_kurikulum_sandwich_10 sk_siefield_aktiviti_ko_kurikulum_sandwich_11 sk_siefield_aktiviti_ko_kurikulum_sandwich_12

  1. wow..kreatif juga budak2 sekolah rendah ni kan..cayalah.. diorg ni sedang membesar dan otak tengah berkembang.. idea diorg yg kita perlukan utk majukan negara.. in shaa Allah.. bkn macam isu skrg kes buli membuli.. minta dijauhkan daripada terkena kepada anak2 kita..

    1. Yer emma.. seronok pulak tengok gelagat budak-budak ni. ada lagi aktiviti diorang yg saya nak post.. ttg kraftangan pulak. hehehee.. bagus buat aktiviti macm ni selalu supaya budak fokus utk bekerjasama hasilkan sesuatu yg berfaedah. bukan kerjasama utk membuli jer.. kan ..kan…

  2. kak CD, jom kita kreatif buat air verve remix tu buat puding ker? ais krim ker? mesti sedap..kanak2 mesti lagi suka.. tak cuba mana nak tahu kan? hehe.. saje2 je nak bg idea merapu..

      1. ye ke abg kamil, kalau offer kat anak emma yang umur 6 dan 8 tahun tu, bertin-tin diorg minum lebih daripada mak bapanya.. tu yg terlebih aktif tu..

        so far tu mmg favourite diorg.. baik minum verve daripada minum air berkarbonat yang berperisa, sbb air verve ni dah mengandungi 12 vitamin tak sama dgn air tenaga yang lain..

        tapi rasanya mmg sodap…tak puas minum..hihi..

  3. Betul-betul kreatif kanak-kanak zaman sekarang. Memang cukup menarik. Boleh masuk pertandingan antara sekilah-sekolah. Tahniah… utk murid-murid di sekolah kakak CD mengajar tu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge