CahayaDiana.com ®

💕 Coretan Hati Cik Editor - Bukan Blog Gosip Artis 💕
Artwork | Slider

Antara Drama dan Program TV yang pernah saya edit

29/09/2014

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Finally CD upload jugak video showreel yang telah CD simpan sekian lama ni. First of all CD nak ucapkan terima kasih yang tak terhingga kepada Chris Khoo, yang merupakan sifu CD dalam dunia penyuntingan drama. Chris juga adalah owner /founder kepada syarikat post-production Vertigo Visuals. Paling buat CD terharu.. Chris juga seorang kawan yang baik dan low profile walaupun dia boss. Hehehee..ni bukan nak bodek sebab CD takkan bagitau dia pun yang CD kasi up sket dia di blog ni. Orang production mana layan blog2 nie.. :p

chriss-khoo-vertigo-visuals-post
Chris Khoo :Multitalented Editor… Percaya tak dia yang edit filem Nur Kasih The Movie ??

Aiyooo..intro puji terlebih plak kat Chris ni. Anyway bukannya apa.. maklumlah sebab showreel ni Chris yang edit kasi sama CD. Harapkan CD nak compile balik semua artwork CD memang tak mampu.. jenuh nak mencari file balik.. Hard Disk dah berlambak-lambak. So, since Chris edit untuk showreel Vertigo Visuals, kebetulan pulak almost 100% video dalam ni CD pun terlibat jugak so Chris pun bagi kat CD. Tapi banyak lagi drama yg CD edit takde dalam showreel tu..

 

CD banyak buat freelance dengan Chris since 2009. Memang non-stop job dari Vertigo Visuals. Alhamdulillah.. banyak yang CD belajar tentang penyuntingan drama. Kalau di Metrowealth dulu edit filem lain dengan drama. Cutting drama dan filem tak sama. Tapi mostly di Metrowealth CD banyak edit video untuk promo dan of course lah.. Di Sebalik Tabir..filem-filem terbitan ataupun edaran MIG.

Kalau diikutkan memang banyak drama yang CD dah edit tapi takpelah.. buat masa ni ini jer yang ada dalam simpanan CD. Yang lain-lain nanti CD godek-godek cari dari Youtube yer. Oklah jemputlah melayan showreel di bawah..

Amacam? Ok tak?

Ok hingga berjumpa lagi..

  1. Tak sangka CD seorang yang populer.bekerjaya.agak agak kalau saya nak join CD buat drama boleh tak

  2. bila lah kita nak mula buat video mama gojes @ grandma gojes kan cd?? still waiting pengambaran video klip dari sentuhan cd ni ,harap3 tahun 2015 semua yang di rancang menjadi kenyataan..nk gak parody ke apa kebenda ke..suka2 gitu..tapi boleh dapat rm in the end….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge