Behind The Scenes | Drama Bersiri

Drama Bersiri Terbaru Cinta Maya – RTM TV1

By on 26/07/2017

اَلسَّلاَ مُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Alhamdulillah.. selepas selesai edit drama bersiri Semusim Rindu ( 1 Jam x 40 Episod) , CD diberi peluang untuk edit drama bersiri terbaru bertajuk Cinta Maya, (1 Jam x 13 Episod) . Drama bersiri Cinta Maya, diterbitan oleh syarikat produksi Bright Network Sdn. Bhd untuk disiarkan di RTM (TV1). Kini […]

Continue Reading

Blog Review | Event | Umum

Berbuka Puasa di dewan exclusive Colosseum Events Glenmarie

By on 15/06/2017

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Apa kabar sahabat pembaca setia blog CahayaDiana.com dan juga yang pertama kali terjumpa blog ni? Dah baca ke entry sebelum ni iaitu tentang cara Allah buang kesombongan kita. Kali ni CD nak share pula pengalaman berbuka puasa di dewan exclusive Colosseum Events Glenmarie. Berbuka puasa di dewan exclusive Colosseum Events Glenmarie Baru-baru ni […]

Continue Reading

Facebook

Cara Allah buang kesombongan kita

By on 08/06/2017

Cara Allah buang kesombongan kita: Sombongkah kita? Ego kah kita? Adakalanya kita sendiri pun tak nampak kelemahan diri sendiri. Tapi dalam diam, secara halus kita sebenarnya sombong, bongkak dan ego. Bukan kepada manusia, tapi kepada Allah sendiri yang telah menciptakan kita. Ok ini bukan slot ustazah nak berceramah. Tapi terkesan saya dengan posting panjang lebar […]

Continue Reading

Agama | Doa | Ramadhan | Umum

Doa selepas Terawih yang menusuk Kalbu

By on 02/06/2017

اَلسَّلاَ مُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Doa selepas Terawih yang menusuk kalbu : Selepas solat witir tadi, imam membacakan doa dalam Bahasa Melayu. Agak jarang kita dengar imam nak baca doa dalam Bahasa Melayu. Memang ramai yang tersentuh hati hingga mengalirkan air mata bila menghayati bait-bait bacaan doa imam. Sewaktu moreh saya ambil peluang […]

Continue Reading

Drama Bersiri | TV/Filem

Drama Bersiri Adaptasi Novel ‘Semusim Rindu’

By on 18/05/2017

اَلسَّلاَ مُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Drama bersiri adaptasi novel ‘Semusim Rindu’ karya Aleeya Aneesa akan ditayangkan di Astro Prima pada 29 Mei 2017 ini. Heh.. sama date dengan my birthday la pulak kan. Ok nak announce jer dulu tentang drama ni. Kita nak park sinopsis dulu. Karang CD update yer.. bukan apa.. tengah […]

Continue Reading

Blogger | Event

8 Sebab anda patut hadir majlis Sepetang Bersama Blogger 2017

By on 07/05/2017

اَلسَّلاَ مُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Macam banyak jer nak bagi 8 Sebab kenapa patut hadir majlis Sepetang Bersama Blogger 2017 (#SBB2017 ) ni kan. Hahaha.. Takpelah.. sempena kita berada di bulan Syaaban, bulan ke-8 dalam tahun Hijrah, so saya baik hati nak bagi 8 sebab kenapa kita semua patut hadir event Sepetang Bersama Blogger 2017 ni. […]

Continue Reading

Kecantikan | Mary Kay | Skin Care

Kenapa Pencuci Muka Mary Kay tak Berbuih?

By on 09/04/2017

اَلسَّلاَ مُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Agak-agak kenapa eh pencuci muka Mary Kay tak berbuih? Haa.. hari ni tetiba rasa nak share tentang produk kecantikan Mary Kay, kategori penjagaan kulit. Bukan apa, tengok traffic blog cahayadiana.com ni boleh tahan jugak orang yang mencari info kecantikan di sini walaupun banyak yang saya kongsikan pasal video sebenarnya. […]

Continue Reading

Slider | Video Editor

Aplikasi Penyuntingan Video Terbaik 2017

By on 04/04/2017

اَلسَّلاَ مُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Ramai yang tanya saya tentang apakah Aplikasi Penyuntingan Video Terbaik 2017 ? Agak susah nak jawab sebab saya bukan seorang editor yang selalu bertukar-tukar software/ aplikasi video editor. Sebagai seorang professional video editor, saya hanya biasa dengan software/aplikasi yang bersesuaian dengan tuntutan kerja saya. Semestinya aplikasi Final Cut Pro […]

Continue Reading

Al Quran | Hijrah Diri | Umum

Mukjizat Metamatika Al-Quran – Part 1

By on 29/03/2017

اَلسَّلاَ مُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Mukjizat Metamatika Al-Quran ini adalah hasil kajian oleh Dr. Mir Hazil Azran Ramli dari page Hijrah Diri (HD). Bagi yang minat untuk mengambil tahu atau ambil peduli tentang rahsia di sebalik nombor dan huruf, beliau adalah pakar yang boleh kita rujuk. Bagi saya sendiri, ini adalah salah satu cabang […]

Continue Reading

Slider | Tip Pemasaran

Nak Produk Anda Viral? Guna Cara ni…

By on 06/01/2017

Nak Produk Anda Viral? Guna Cara ini : Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Artikel ni kak D copy and paste dari posting kak D baru-baru ni di fesbuk tapi edit sikitlah nak bagi sedap dibaca. Tak tahulah anda ‘bran’ ke tak untuk buat benda-benda macam ni. Hehehee.. apa-apa pun kak D sekadar berkongsi pengalaman… —– Dulu masa blajaq tentang […]

Continue Reading