Balik Kampung Ambik Emak

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Today CD balik kampung ambik my mom. Dah sebulan dah mak dok kat kampung jaga my nenek. Suddenly mak call suruh balik ambik dia. Yeyyyyy…. Rinduuu….

[internet slow la pulak nak upload foto my mom yang comel-nanti update lah]

Doakan CD selamat pergi dan pulang… kepada geng2 #Ladyboss tu, nanti kita lepak together-gether lagi sambil berblogging lagi yea. Banyak projek LadyBoss nak run November ni.

Kepada peserta contest ‘Komen Terbanyak’ tu all the best diucapkan. Jangan putus asa. 5 days to go. Tak sabar nak tahu siapakah pemenang yang bertuah tuuu.. kikiki…

 

CahayaDiana

Cahaya Diana - A Lifestyle blogger | Also blogging about personal development, social media tips, family and friends and sharing about production industry. Currently fulltime film editor at No Name Films Factory. ::: Working Experience ➤ Film & Drama Editor @Metrowealth MIG; Script Writer & Graphic Designer @DoubleVision ::: Degree in Cinematography (UNIMAS)

You may also like...

29 Comments

  1. hati2 kak CD, bila mak depan mata seronok je, tp bila mak tak de semua serba tak kena, nak2 pula kalau kita ni anak emak, sikit2 mak..emak yang prepare semua dari pakaian sampai makanan, dari kecik sampai besar.. walaupun hari2 jumpa mak still tak puas kan..

    1. Itu la pasal kalau dah anak emak ni semua bende kita nak mak buatkan.. huhu

  2. cd!!!! jangan lupa bawak balik pokok padi…kikiki

    1. Hahahahhahha dulu pernah stop tepi jalan sebab nak kutip sisa sisa padi yang jatuh dari lori pastu tanam dekat rumah

  3. lama x jumpa makcik ..semuga sihat2 walafiat..komen di atas tu gurau2 jer..tapi kalau ada pokok tu ..jgn lupa bawak..k.l !!

  4. haaaaaaaaa……… xmerdeka dah laaaa….. kakakakakakaka

  5. Salam CD…. moga lepas rindu nanti bila dah ambil emak di kampung. Tak bawa sekali ke nenek CD tu. Kirim salam kat mereka semua. Moga mereka sihat sejahtera.

  6. Anak mana tak rindu kat emak. Lebih lagi bila berjauhan. Rindu serindu… rindunya…… bolehlah peluk erat-erat emak dan nenek bila dah sampai kat kampung.

  7. Rindu emak teramat sangat,
    Bila berjauhan daripada mereka,
    Peluang nak bawa mereka tercapai hajat,
    Lepaslah rindu selama ini di jiwa.

  8. Hati rindu pada yang tak sudi,
    Jiwa gelora tiada tertahan,
    Moga rindu pada mak terlerai,
    Peluk dan cium jangan dilepaskan.

  9. Rindu tersemat di dalam hati.
    Jiwa terseksa menahan di dada,
    Kasih ayah bawa ke mati,
    Kasih ibu membawa ke syurga.

  10. Hati duka jiwa merana,
    Rindu terseksa mengenang jasa,
    Moga rindu pada mereka,
    Akan hilang bila bertemu mata.

  11. Harapkan pagar, pagar makan padi,
    Harapkan rindu, rindu tersemat dalam hati.

    1. pantun 2 kerat pun ada ni ha…

  12. Hati rindu siang dan malam,
    Teringat orang tersayang ku puja,
    Rindu berselang syahdu mencekam,
    Pada emaklah tempat mu ku bermesra.

  13. Hati rindu tidak terhenti,
    Sering teringat emak di kampungku,
    Bila rindu membuak di hati,
    Iringan doa ku pohon selalu.

  14. Terasa rindu pulak kenangan waktu kecik dengan mak

  15. Sekarang ni tengah cuti sem. Boleh luangkan masa sepuas puasnya dengan mak ayah dan keluarga. yeayy

  16. Sesungguhnya banyak pengorbanan yang telah mak lakukan

  17. Walau apa pun yang terjadi jangan sesekali sakitkan hati mak ayah kita

  18. Mak la yang dah bersusah payah lahirkan kita pastu jaga kita sampai besar

  19. Jujur saya katakan, saya akan berusaha untuk membalas jasa kedua ibu bapa saya selagi mereka masih di hadapan saya

  20. Bestnye kalau dapat luangkan masa sepenuhnya dengan mak ayah

  21. Hargailah kedua ibu bapa kita selagi mana mereka masih bernyawa

  22. Ya Allah bila komen komen pasal mak ayah ni rasa sebak pulak hati

  23. Semoga kedua ibu bapa kita dikurniakan sihat tubuh badan sentiasa

  24. Tak sabar nak keje pastu nak bawak mak ayah pergi jalan jalan!

  25. mak tercinta tetap di hati hahah

  26. Semoga dipermudahkan segala urusan mu sis… 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge