CahayaDiana.com ®

💕 Coretan Hati Cik Editor - Bukan Blog Gosip Artis 💕
Blogger | Umum

Belajar dari Otai, Berkongsi dengan Generasi Muda

07/11/2016

Belajar dari Otai, berkongsi dengan Generasi Muda: Assalamualaikum dan salam sejahtera. Entah apalah tajuk entry kak D kali ni. “Belajar dari Otai, berkongsi dengan Generasi Muda”?.. Bunyi macam ntah apa-apa jer kan. Tapi suka hati Kak D lah nak letak tajuk apa pun sebab time ni Kak D tengah paksa diri untuk menulis balik di blog picisan ni. 🙂

 

Tapi tajuk ni agak straight to the point rasanya. Takkan tak faham kut. Kak D bab-bab ngarut ni sangat lah pakar. Hahaha.. dah time kepala tengah tak betul memang macam ni. Mana taknya… pada saat Kak D menulis jam menunjukkan pukul 3.25 pagi. Pagi Isnin hokey.. kau mampu? Dengan esoknya nak pegi opis lagi.. Hahahaa.. lupa pulak sebenarnya sekarang ni pun Kak D dah berada di dalam opis.. Jangan terkejut. Editor memang macam ni. (sape yang follow IG kak D tahu lah kan kak D tengah edit apa).

cahayadiana-editor-dee-the-editor

 

Eh..berbalik pada tajuk entry ni. Sebenarnya dah lama kak D dapat permintaan dari beberapa student especially yang junior Sinematografi dari Unimas untuk teruskan perkongsian kak D di sini mengenai dunia penerbitan. Terharu pulak rupanya dalam diam ada yang follow kak D padahal sharing kak D di blog ni tak banyak sangat pun.

 

Makanya.. bila kak D nak berkongsi sesuatu dalam bab kerjaya ni, dah tentu kak D takkan abaikan otai-otai yang banyak membantu kak D dalam bidang ni. Kak D banyak belajar dari pengalaman-pengalaman otai. Nak ikutkan pengalaman kak D tak cukup banyak sebenarnya. Sebab tu dengan rasa humblenya kak D mengaku apa yang kak D akan kongsi ni bukan dari kak D sepenuhnya, tapi dari otai-otai industri yang sentiasa support kak D. Sapekah mereka? Haaa.. nanti kak D citer..

 

Entry ni pun sebagai teaser jer dulu sebagai mukadimah – sekadar nak bagitahu yang…

“yer baiklah adik-adik.. kak D akan jawab soalan korang tu.. sabar yer..”

haaa..gitulah lebih kurang.. Sebab kak D sendiri dalam proses menyusun jawapan-jawapan kepada soalan-soalan generasi muda adik-adik junior ni. Bukan tu jer.. sekaligus tengah warm up ni sebab baru dapat suntikan semangat dari geng-geng Best Blogger Network (BBN) selepas meeting dengan Lynk.my dan Hexa Coorporation Sdn Bhd. Terima kasih semuanya atas sokongan kalian.

 

Eh alang-alang cerita pasal meeting BBN dengan Lynk.my meh kak D belanja foto-foto meeting hasil kutipan dari media sosial diorang ni semua dan juga dari Whatsapp group. Hahahaaa.. Antara blogger yang hadir ialah tok penghulu BBN sendiri abang Kamil Saleh, Along XpNamia, Yeop Maz , Dhia Vivadhia, Adzril , Iuzira dan Zakri Rozaini ..

best-blogger-network-hexa-lynk-meeting

nampak tak kesungguhan kitorang meeting? 😀

best-blogger-network-lynk-meeting-cahaya-diana-kamilsaleh-namiacinta-iuzira-alongxp-yeopmaz

tak posing budget ayu tak sah.. yang lain rilek jer.. aku jer lelebih lentok kepala tu.. hahahaa

best-blogger-network-lynk-meeting-cahaya-diana-namia-cinta-iuzira-dhiavivadhia

sentiasa rasa muda jer bila kak D dengan adik-adik.. eh?

best-blogger-network-lynk-meeting-cahaya-diana-zakri-rozaini-kamil-saleh

ok ni foto terakhir dari camera kak D pada hari kejadian. sempat lagi wefie dengan jejaka tampan BBN.

best-blogger-network-lynk-meeting-cahaya-diana-zakri-rozaini-namia-cinta

Hadik-hadik hakakkk..

 

Ok dah sampai sini jer dulu ok. namapun ‘teaser’ katanya. Hehehehee.. harap besabor yer. Kak D nak sambung sket lagi keje ngedit ni. Kang tak siap client merajuk pulak. Hahahaa.. So kepada sahabat semua.. teruslah menyokong blog kak D yer.. :p

 

Kak D sayang u olls. Mmuah cikedd..

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge