CahayaDiana.com ®

💕 Coretan Hati Cik Editor - Bukan Blog Gosip Artis 💕
Blogging

Betul ke buang Ping Busuk boleh hilangkan Malware ?

18/09/2014

Tadi saya blogwalking ke blog heroborneo . Betul ke buang Ping Busuk boleh hilangkan Malware?

Alamak.. tapi Ping Busuk jugak membantu saya untuk dapatkan traffic. Maklum la.. untuk blogger yang tak berapa nak berblogging sangat macam saya nie.. harap kan benda-benda macam tu lah membantu.

Tapi setakat ni takde pulak masalah Malware macam yang dinyatakan oleh encik heroborneo tu. Tak mengapalah.. kalau ada Malware nanti saya cuba buat macam yang dicadangkan yer… Terima kasih atas perkongsian tu.

malware_thumb[12]
Imej dari heroborneo.com

Chop.. chop.. bila tengok betul-betul macam penah ada masalah macam ni.. tapi saya tak tahu nak buat apa minta tolong kawan jer buat ‘sesuatu’ untuk betulkan… Tau update blog jer.. bila blog problem terus minta tolong kawan settlekan tanpa kita ambik tahu apa masalah sebenar. Kalau macam tu sampai bila kita nak belajar kan? Asyik bergantung kat orang jer.. tapi kalau tak pandai jugak tetap kena minta tolong kawan.. hahahaa.. takpe pelan-pelan belajar.

In Shaa Allah akan upgrade diri ini dalam ilmu blogging di masa-masa akan datang. 😉

  1. saya masih guna ping busuk.org kerana ia adalah auto..memudahkan kerja..cuma kalau ada serangan malware boleh diselesaikan jika tahu puncanya

    p/s : terima kasih kerana bagi backlink..terbaik gitu!

    1. Hehehee.. takde masalah HB.. seronok support kawan2 blogger ni.. lagipun blog HB sgt informative. Bagus untuk kongsi dgn kawan2..thanks ya

  2. macm best jer tengok blog orang,,huhu..betul lah kata org kalau nak pandai kena raji2 baca blog orang lain,,tapi ada ke senior blogger nak berkawan dengan junior blogger macm saya ni…’ping busuk’ ??
    ‘malwer’? apa tu ??? hihi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge