CahayaDiana.com ®

💕 Coretan Hati Cik Editor - Bukan Blog Gosip Artis 💕
LifeStyle

Chatime, Ireland’s Potato, IKEA Meatball..with Shiha..

23/01/2012

Pada hari Jumaat lepas..di saat warga kota sedang bekerja dan terkejar2 tak sabar2 nak balik kampung sebab Chinese New Year, CD & my friend, Shiha tetiba terfikir untuk lepak jalan2 cari makan. That day we all ada appointment dengan salah sorang yang telah menghubungi CD di talian hot CD ni 🙂 . Hahahaa..katanya serius nak bisnes. Alhamdulillah… lebat rezki CD hari tu. After that Shiha pulak belanja CD makan2.. Chatime bersama Ireland’s Potato. Memang syok la kan..hehehee..ni lah antara moment best bila kita dah ‘time freedom’ kan? Suka2 hati je nak ke mana2. U all time tu sure tgh keje kan? kan? kannnn… hahahaaaa… sure korang menyampah bila CD nak show off mcm ni kan?

Actually Shiha memang terer bab2 makan2 ni.. CD follow jer..yang mana boleh telan CD telan asalkan halal.. Mula2 CD takut gak nak cuba sebab bila sekali tengok ada tulisan cina kan.. tertanya2 Halal ke tak? Then Shiha jawab Halal. Dia awal2 dah buat research pasal Chatime ni. Chatime ni adalah sejenis minum pearl milk bubble tea pelbagai rasa yang kini sedang popular di Malaysia. Berasal dari Taiwan dan kini sudah masuk ke hampir 10 buah negara termasuk Malaysia, China, Australia, Indonesia, USA, Philipine dan Canada. Memang hebat kan. Air ni memang dah jadi kegilaan beberapa rakyat Malaysia termasuklah sahabat CD yg sorang ni hinggalah berjangkit ke CD sekali.. Hahahaaa…

CD with the drink that everyone is crazy about .. 

Ternyata Shiha ni memang ratu makan.. Ops! Jangan marah yer Shiha kalau ko baca entry ni. Mana taknya..lepas ‘tapau’ Chatime Shiha plan to lepak pulak di Ireland’s Potato untuk menikmati makanan tanaman terbesar keempat di dunia.. iaitu kentanggg.. 🙂 Memang tip top pilihan Shiha that day. And both of us really enjoy with our great meals!! Chatime & Ireland’s Potato.. hahahaaaa..

Lepas makan2 we all plan ke IKEA pulak.. Shiha kata dia nak berangan dengan lihat2 decoration dalam IKEA tu. Hahahahaa… so funny! Tapi CD pun suka buat keje2 mcm tu jugak.. suatu masa dulu.. masa keje kat Double Vision, CD stay jap kat Condominium Pelangi tu.. Tiap2 hari jalan2 IKEA. Lama tak ke sana so layan je lah. Lagipun malam kami plan lepak dengan salah sorang brand partner lagi merangkap kawan kami jugak.. Tulah kan Vemma punya penangan.. this is kind of life style yg setiap orang impikan. Ok berbalik kepada IKEA.. Shiha macam biasa dikepalanya ada jer fikir tentang makanan. Lepak dgn Shiha buat CD ada sikit ‘ilmu pengetahuan’ tentang makanan2 yg best2. Kalau tak CD asyik buat Vemma kat rumah jer tak keluar2 pun x best jugakkan. So biarlah hari tu CD layan kepala Shiha sambil belajar teknik-teknik ‘jalan-jalan cari makan’ paling berkesan. Hehehehee..Tapi jom lihat dulu foto2 ‘berangan’ kitorang..hahahahaaaa…

OMG!.. this one so nice…red color! CD suka..its my favourite color! but x sempat nak duduk berangan di situ… ;p

Dah puas berangan sesi makan malam pulak. Inilah masa yang ditunggu2 oleh kitorang berdua.. Yang ni Shiha masa kitorang on the way ke IKEA lagi dia dah sebut2 nama makanan tu.. Ce teker..ce teker.. ala..x acilah CD dah bagitahu kat title post ni.. Yeaahhh..tak lain tak bukan..jeng jeng jennnnggggg….!!!

This is it!.. IKEA Meatball.. Yummyyyy….!!!

Go Shiha Go..!! I Support U !!

Huhuhuhuuu…. memang lepas ni kitorang kena cop kuat makan..lantaklah kan. Janji happy.. Nanti CD nak post entry tentang jaga kesihatan pulak..haahaa..xpe we all kan ada Vemma. Sebab tu nak melantak apa pun x kisah. Bukan selalu ye dak? selalu guna ayat nk selamatkan diri mcmni kan 😀 Oklah dah bnyak nau gambo makan.. last but not least.. khas buat Shiha..

Crazy with Chatime

Addict with Ireland’s Potato!

Here’s the proof..!

CD: Takpe Shiha..kitakan ada Vemma.. The World’s Most Powerful Liquid Antioxidant.. Apa2 pun aku enjoy lepak dengan ko..heheheee..

  1. Dii!! … i really enjoyed this outing!! … business appointments diselang selikan dengan acara MAKAN!! hahaa .. ala, kalau ikutkan kita makan 2 kali je haritu, so xdela teruk sgt kan? heheee

  2. Ha’ah la..mana ada teruk..biasa2 jer cuma kita x makan makanan ruji je la kan.. hehehee.. tapi enjoy je la lepak sana sini kan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge