Contest

Contest Komen Terbanyak OKTOBER 2014 di Blog CahayaDiana.com

Assalamualaikum & Salam Sejahtera,

Ini adalah julung-julung kalinya CD nak anjurkan contest di blog kesayangan CD ni. Contest biasa jer.. Komen Terbanyak Oktober 2014. Tapi hadiahnya luar biasa.. kira luar biasa lah untuk blogger yg baru nak blaja buat contest mcm CD ni kan… In Shaa Allah jika sambutan menggalakkan CD akan bagi hadiah yang lebih luar biasa di masa-masa akan datang.. ;D

Bersempena dengan bulan Oktober, bulan di mana pelancaran ( baru peringkat soft launch) produk minuman tenaga kegemaran CD iaitu Verve yang kini memperkenalkan perasa baru dikenali sebagai Verve Remix.
contest-pertama-cahayadiana-komen-terbanyak-oktober
Mungkin ramai di kalangan blogger yang belum mengenali produk minuman tenaga Verve ni. Sedikit tentang Verve yang boleh CD kongsikan secara ringkas di sini ialah Verve merupakan minuman tenaga super sihat (Healthy Energy Drink) yang mengandungi nutrisi lengkap / multivitamin… Maksudnya bukan sekadar minuman tenaga biasa. Sesuai sangat untuk blogger yang mengamalkan gaya hidup sihat. Verve ni takde jual di kedai, so siapa yang menang tu kira anda dapat hadiah exclusive dari CD lah.. hehehee… Info lanjut mengenai Verve Remix ni boleh didapati di sini: www.ververemix.com

 

HADIAH MENARIK MENANTI ANDA..

Hadiah Pertama: Wang Tunai RM100 dan 3 Tin Produk Verve Remix
Hadiak Kedua  : Wang Tunai RM50 dan 3 Tin Verve Remix
Hadiah ketiga : 3 Tin Verve Remix

Menarik tak? In Shaa Allah..dah dapat hadiah tu nanti & dapat minum Verve Remix tu barulah anda tahu menarik ke tak kan?.. Semuanya terserah anda.. Yang penting adalah penyertaan dan kesudian anda untuk bersilaturrahim di sini.

 

SYARAT PENYERTAAN

Memandangkan ini contest pertama CD, jadi tiada syarat yang ketat dikenakan . Apa yang anda perlu lakukan ialah, jumlah komen anda haruslah minimum sebanyak 100 komen. Itu jer.. Mudah kan?

Sememangnya CD berniat untuk memberi hadiah ni kepada blogger-blogger yang sudi beramah mesra di blog CD ni. Sesiapa sahaja boleh join.

 

PS: Jika terdapat jumlah komen yang sama, pemenang akan dinilai dari segi kekerapan LIKE , SHARE dan GPLUS yang dilakukan di setiap artikel. Selamat memberi komen ya..

CahayaDiana

Cahaya Diana - A Lifestyle blogger | Also blogging about personal development, social media tips, family and friends and sharing about production industry. Currently fulltime film editor at No Name Films Factory. ::: Working Experience ➤ Film & Drama Editor @Metrowealth MIG; Script Writer & Graphic Designer @DoubleVision ::: Degree in Cinematography (UNIMAS)

You may also like...

303 Comments

  1. emmatahir says:

    wah… seronoknya…nak join..jgk la.. sape tahu rezki dapat 1st prize dan 3 tin remix..hihi..
    kak CD lain kali buat contest mcm ni lagi yer..

    1. CahayaDiana says:

      Nampaknya Emma orang pertama yg komen hari ni.. hehehee.. akk pun 1st time buat contest. Emma komen banyak2.. berbalas2 pun xpe..masih dikira. asalkan komen yang relevan la..

      1. Rozafankhil Nazrose says:

        Roza yakin.roza boleh menang verve remix.hebat luar biasa

        1. AApe lagiiiii kak Roza! Kena sentiasa semangat mcm VFT hari tu. HEBAT! LUAR! BIASA!

        2. Cepat Roza, komen-banyak-banyak biar jadi top 1.

          1. Rozafankhil Nazrose says:

            Tu lah kamil saya tengah berusaha untuk tempat yg ketiga.tapi kalau dapat komen lebih dari kamil.bagi jer hadiahpada saya…….huhu jgn marah.gurau jer

      2. Saya nak orang pertama yang menang contest ini, bolehke CD?

        1. boleh aje Kamil salleh..tiada sape nak larang ..sob..sob..sob..

          1. Agak- agak boleh dapat ke, maklum sajalah, masa semakin singkat.

        2. buka blog cahaya diana hari ni ..last day..dah tau dah sape pemenang nya..otai komen !! hehehe

          1. Rozafankhil Nazrose says:

            Dah tentulah.dah ada pengalaman

        3. Rozafankhil Nazrose says:

          Ehemmmmm

    2. Sangat menarik untuk peserta join ramai-ramai. Saya pun belum minum lagi minuman bertenaga Verve Remix.

      1. CahayaDiana says:

        then.. inilah masanya utk Kamil dpt minum Verve Remix ni. Actually ada launching 9/11 ni. jemput dtg. PJ jer..

        1. Insya Allah… di PJ dekat mana tu, ada info di blog verve remix ke? Pada 9/11 ya, itu tarikh PWTC Amerika kena langar kapal terbang ni.

        2. H H,dah terlewat.

          1. Rozafankhil Nazrose says:

            Belom lagi masih sempat

      2. yG Bestnye Remix ni sesuai dgn pakej saya yg bergelar students. Betul2 awesome! Tengok tin pun dh ceria dh

        1. Betu tu Din Steady… tengok tin Verve Remix cantik dan pasti rasanya cukup sedap lagi bertenaga.

          1. Rozafankhil Nazrose says:

            Perh rugi tak rasa kamil.sedap.
            Memang verve air bertenaga.
            Dari kl balik jb.drive stil tak mengantok.
            Ok jek

    3. Syaratnya cukup mudah. senang nak join hanya komen banyak-banyak.

      1. Rozafankhil Nazrose says:

        Yup komen jer

    4. Siapa tak mahu hadiah tempat pertama… lebih lagi produk Verve Remix.

      1. hai Kamil Salleh salam kenal…wah nampak nya awak betul3 nk menang contest ni..satu cara silaturahim yang baik akan terbina dari kalangan bloger2 ni..terbaik..

        1. Moga ukhwah terjalain antara rakan-rakan blogger makin utuh untuk berkongsi ilmu berkaitan blogger. Insya Allah Shima. CD, Shima , Emma Din Steady, Roza, Ain Cute, Syak dan rakan-rakan lain.

          1. Kak CD.. rasanya dah tahu sape pemenangnya..mmg abg kamil ni advance betul la..

          2. Rozafankhil Nazrose says:

            Insyallah.kalau tiada tersalah faham.saudara sesama islam

      2. Betul…betul…betul…

        1. Rozafankhil Nazrose says:

          Betullll

  2. Wah..mcm besr jer..verve remix tu..menarik llah blog cd..buat mcm ni..baru sempat jengok2 blog hari ni..kalau mcm ni mudahnya nk blogginng..ni kena latih tubi..bab komen2 ni..

    1. CahayaDiana says:

      Go kak Shima Go! kita move sama2..hehehee..

      1. Dah sertai ni… agak-agak dapat ke 100 komen ni?

        1. cayok2 Kamil salleh

          1. aha..ha… Shima pun apa kurangnya…kita rebut peluang terhidang ini.

        2. Dah lebih pun komen abg kamil.. hihi..cayalah…

        3. Rozafankhil Nazrose says:

          Semestinyer

        4. Rozafankhil Nazrose says:

          Ok boleh tak kalau kamil komen tanpa berbalas.hanya komen kamil jer

    2. Saya dah biasa komen banyak-banyak di blog Denaihati. Boleh dapat 100 dlm masa 2 jam.

      1. 2 jam 100 komen…hmmm penat jgk kepala otak ni na fikir nak komen apa…

        1. Kalau hari tu 1 bulan cabaran komen boleh dapat 3200 jumlah komen terkumpul. Satu pencspaian yang amat baik.

          1. Fuiyoo..cayalah..

        2. akk pun dah tak tau nak komen apaapa dah stuck emma..kena belajar dengan kamil macm ni

          1. Betul kak shima..kita tak pandai nak berbalas pantun mcm abg kamil tu

      2. Rozafankhil Nazrose says:

        Tu lah.dah pakar komen

      3. Rozafankhil Nazrose says:

        Cayokkkkkk

    3. Bagaimana komen Shima sekarang ini, harap2 boleh berada di kedudukan terbaik nanti.

  3. Kalau share contest ni di wall fb akk boleh ke ? Cd..

    1. CahayaDiana says:

      share jer kak.

    2. Shima boleh dapat banyak kelebihan, mana tahu ada keputusasn seri.

      1. hehe..hari ni dah nak last date ni…apa2 pun nk belajar dari Kamil Salleh lepas ni..jom singgah blog saya bagi pandangan yang terbaik dan nak tau jugak blog kamil salleh apa?

        singgah sini bila ada masa lapang k..apa2 pun nak buat statement dulu blog under construction..kiki
        shimasignature.com

        1. Insya Allah.,. Shima, saya pi lawat blog kamu. Kamu tunggu aku pergi ke sana.

        2. Dah singgah sepintas lalu tentang blog shimasignature. Rupanya ada juga berkaitan minuman Verve, ini tentu rakan CD. he..he…

          1. tq kamil kerana sudi menjalinkan ukhwah dengan shima org baru ni..boleh share2 tips2 menulis ye nanti

          2. Yup…setuju kak shima..kami budak baru belaja..

    3. Rozafankhil Nazrose says:

      Kalqu dekat fb mesti ramai yg nak join

    4. Rozafankhil Nazrose says:

      Sharelah nanti banyak custermor yg nk order

  4. Waaaa…ada contest. menarik ni ain nak join jugak lah

    1. CahayaDiana says:

      jemput2..ain..

      1. Mari jumput ramai-ramai kita meriahkan contest hebat ini, betul tak CD?

        Jom baca entri terkini:
        Vitamin Shaklee Bagus Untuk kesihatan

        1. Rozafankhil Nazrose says:

          Jom ain.buat sama sama

  5. sape2 tak ambik bahgian dalam contest ni ,,rugi kan !! Ain Cute and emmatahir,

    1. Memang rugi kalau tak join, ada hadiah meanrik lagi dapai air Verve Remix lagi.

      1. Setuju kak shima dan abg kamil

        1. Rasanya ada peluang kali ini nak mencuba air minuman bertenaga Verve Remix.

          1. In shaa Allah. …mmg ada rezki utk abg kamil

          2. Rozafankhil Nazrose says:

            Ya sememnganyer rugi

        2. Insya Allah Shima dan Emma, tanyalah apa saja berkaitan blog, saya sudi menjawabnya jika apa yang saya tahu.

        3. Rozafankhil Nazrose says:

          Verve remix.comel

    2. Rozafankhil Nazrose says:

      A aah

  6. Betul tu anti Shima… Banyak jugak komen anti yer.. Ain kena cepat ni. Nak hadiah best.

    1. Ain Cute komennya menarik,
      Banyakknya komen jadi saingan,
      Komen banyak ayat cantik,
      Moga berpeluang dapat habuan.

    2. Rozafankhil Nazrose says:

      Roza pon naklh

  7. Assalammualaikum.tahniah kepada CD.ideal yang sangat bijak.ya kepada rakan rakan yg belom mencuba verve silakan.sambil sambil itu kiter boleh berkenalan sesama rakan verve.verve bukan sekadar air energy malah verve n vemma dapat membantu mengurang kan penyakit penyakit.untuk lebih anda mengetahui verve,sila jumpa CD

    1. CahayaDiana says:

      Rozaaa… saya tahu roza suka Verve ni kan? kan? thanks tlong buat iklan utk saya.. 🙂

      1. Insya Allah CD … saya nak cuba review minuman energy Verve Remix khas untuk kejayaan menang contest cabaran komen terbanyak.

      2. hai Roza..slam kenal ..ni kawan baik cd ye..?? semuga kita dapat berjumpa nanti

        1. Rozafankhil Nazrose says:

          Insyaallah kakshima.boleh.apa salahnyer.lagi pon sekarang roza aktif jual kereta

    2. Ya Roza.. sama-sama kita kenal satu sama lain sambil dapat mengenal produk air minuman Verve Remix.

      1. Rozafankhil Nazrose says:

        Boleh kamil apa salahnyer

    1. CahayaDiana says:

      Roza hai kat sape tu?

      1. Rozafankhil Nazrose says:

        Hai dekat diana lah

  8. syakworld671 says:

    Hmm….uish kalau banyak komen dapat hadiah….CANTEK

    1. CahayaDiana says:

      Syakworld ni orang brunei kan?

    2. Ada wang tunai lagi… menarik minat rakan-rakan lain untuk sertai sama-sama.

      1. Tu la… baru first time nak join…

        1. Sebenarnya banyak contest, segmen dan Giveaway yang blogger lain buat. Hanya yg terpilih saja saya sertai. Maklum sajalah byk sangat syarat2 nya. Like itu ini, follow org tu org ni dan share itu ini. Kalau byk syarat sgt saya tak join.

          1. Oooo ye ke… rupanya byk idea blogger bkn setakat bg info je

          2. Rozafankhil Nazrose says:

            A aah

  9. Hmmm…rugi rugi….

    1. CahayaDiana says:

      apa yg rugi tu Syakworld ?

    2. Syakworld dapat berapa komen terkini. kalau baru dapat 2 komen saja, mana mungkin boleh pintas yang berada di top 1 dan 2. lainlah jika sehari suntuk berada di depan komputer.

      1. Kamil salleh ni mesti berjam2 dok depan laptop hehe

        1. Tak gerak kja lain kak shima mcm ni

        2. Itu sudah biasa Shima, sebagai seorang blogger, kita perlu fokus. Banyak kajian dan maklumat dicari dan dikumpul agar entri kita buat berkualiti yakni pembaca faham apa yg kita sampaikan.

      2. Rozafankhil Nazrose says:

        A aah kamil.setuju

  10. Rozafankhil Nazrose says:

    Assalammualaikum.verve minuman energy yang sangat hebat.
    Memang hebat luar biasa

    1. CahayaDiana says:

      W’salam Roza.. kenapa x link kan URL nama Roza tu?

    2. Minuman energy yang best ni? Apapun sama-sama kita perbanyakkan komen di sini untuk

      1. Rozafankhil Nazrose says:

        Yela kene komen.lau tak tak dapatlah rasa remix

  11. medleeschiffer says:

    verve is awesomee. . !! 😀

    1. CahayaDiana says:

      yeaaahh.. of course medlee

    2. Jom Medlee… kita sama-sama berjuang sahut cabaran koen terbanyak ini.

    3. jom Medlee belajar kenal2 kawan2 di sini..

      1. Yelah kak shima.. kat sini pun kita boleh ramaikan kenalan dan rapatkan silaturrahim. .

  12. Heheh, contest menarik ni… dah ler komen je dapat RM100??
    apa2 pun, this blog looks great!!! keep it up kak CD

    1. CahayaDiana says:

      Thanks Atiqah

    2. ni atiqah yang akk kenal tu ke? apa link Atiqah??

  13. Hai CD!!! Satu contest yang menarik yang pernah saya jumpa. Nampaknya saya perlu berusaha sertai contest ini untuk mendapatkan Verve Remix FREE! Ahaa… boleh tahan MENARIK jugak tentang Verve Remix ni ye =D

    1. CahayaDiana says:

      Memang pun.. hehehee.. DinSteady ni memang steady lah

    2. Saya dah banyak hari tak komen di sini, jika komen dah tentu dah sampai 100 komen lebih ni.

      1. Baru satu hr dah join lbh 50 komen.. kalau lama lg byk la…

        1. Ya…. kalau 1 bulan boleh dpt 3200 komen. Itu bukti ada di cabaran kedua contest iphone 5s.

  14. Rozafankhil Nazrose says:

    Walaupon saya belom sertai verve vemma.tapi saya sudah minum verve n vemma.memang hebat luar biasa
    Suami saya sebelom ni bawak kereta dari KL ke johor asyik mengantok jer.tapi setelah minum verve suami saya
    Pandu dari KL ke johor tidak mengantok langsung.memang LUAR BIASA verve vemma….

    1. CahayaDiana says:

      Testimoni hebat ni Roza. saya blh screenshot dan letak di blog VemmaLadyBoss.com yer.. thanks roza.

      1. Nampaknya saya ada peluang nak mencuba verve remix ini.

    2. Haaa…. kan… Testimoni yg saaangat berkesan. Kiranya berbaloi la jgk kn drive jauh2 pastu basahkan mulut dgn Verve! Bertenaga!

      1. Testimoni yang ramai pastinya ada keistimewaan yang ada pada Verve Remix.

  15. Rozafankhil Nazrose says:

    Din steady jom komen banyak banyak contest CD ni

    1. CahayaDiana says:

      komen komen.. jgn tak komen.. nak tengok sape pemenangnyer.. hehheeeee..

    2. Haaaa…. komennnn jgn xkomennnn. Verve REmix! adakalanya mcm FB jugak dok main berkomen2 gini. hehehehehe

      1. Memang beginilah bila ada contest komen terbanyak. Soal spam tidak wujud bab begini walaupun bersusun komen orang yang sama. Kalau komen satu dan tunggu org balas komen kita, macam mana naj dpt komen banyak. Betul tak…?

        1. Berkorban apa saja Roza,
          Masa atau pun tenaga,
          Siapa yang sanggup berusaha,
          Dia pasti akan berjaya.

        2. oh .begitu ye Kamil salleh..baru saya faham,,tq tipbab komen blog ni

  16. Rozafankhil Nazrose says:

    VERVE VEMMA hebat luar biasa.tak sabar nak rasa verve blue

    1. CahayaDiana says:

      Verve Remix (biru) akan berada di pasaran Vemma November ini .. jom Roza..

    2. Saya pun nak rasa try jugaklah…. kalau ada di pasaran terbuka, dah lama saya beli.

    3. Nampaknya berpeluanglah nak cuba bila dapat hadiahnya nanti.

  17. Rozafankhil Nazrose says:

    HEBAT LUAR BIASA

    1. Ye!!! Memang betul2 HEBAT LUAR BIASA Kak Roza! VeMMA menceriakan hari kita

  18. Rozafankhil Nazrose says:

    Demi menadapat kan verve remix saya sanggup bekorban apa sahaja

    1. Daaaatangggg ke HQ 9 Nov ni ada launch Verve Remix kt Malaysia kak Roza. 🙂 boleh kita bersua kembali. hahaha seronok

  19. CD dah buat contest..

    Mesti Join!!!!!

    🙂

    Amin Johar

    1. CahayaDiana says:

      Tu la.. jemput join ramai2.. simple jer syarat tak susah2..

    2. Hai Amin Johar =D

    3. hai,,salam kenal ,,salam ukhwah Amin Johar 🙂

  20. Salam Diana… menarik contest ini, macam blog Denaihati, buat cabaran komen terbanyak, Semoga berjaya kepada pemenang komen terbanyak,

    1. CahayaDiana says:

      W’salam.. TQ2.. my 1st contest …blog ni dh lama tp post tanpa ilmu blogging.. sekadar suka2. tahun ni baru nk fokus blogging betul2.. Saya harap Kamil join jer..coz buat masa ni x bnyk persaingan utk Kamil.. ada potensi dpt MINUM VERVE REMIX FREE… bukan sekadar minuman tenaga biasa tau.. blh jd otroman oooo… hahahaa..gurau jer..

    2. Waaa… Org hebat ni Kamil Salleh nii 🙂

      1. Dasyatla minuman tu kalau boleh jd otomen kak CD…

        1. emma akk x nak jadi otomen akk nak cat women kikiki

          1. Hahahah… emma pun tak nak jd otomen… asyik nak lawan raksasa je.. bila masa nak buat kja… baik kita jd ladyboss superwoman..hihi

  21. Saya tak nak masuk contest inilah, kalau di blog Denaihati saya dapat 3k dalam 1 bulan. Dah top 1. Nanti saya join, semua yang lain kalah nanti.

    1. CahayaDiana says:

      heheheee… its ok.. but my purpose di sini ialah utk introduce minuman tenaga Verve kpd para blogger sahaja. lgpun hadiah duit yg ciput tu sesuai la dgn sy yg baru nk kenal ‘erti blogging yg sebenar’ ni..buat masa ni contest ni more to product.. kat Denaihati Kamil x dapat minuman tenaga Verve free mcm ni.. heheheee.. DUIT + SIHAT.. kena seimbang..tul tak? hehehehehee

      1. Ha…ha…. perlah pergi di even bersama blogger, produk Yeo’s taja… besat dapat minum air free dan ada cabutan iPhone 5s lagi. Tapi nasib tak baik, orang lain yang dapat.

    2. Wow..bestnya. .hanya berblogger shj abg kamil blh dpt 3k dlm 1 bln.. mmg abg kamil ni superb la.. kami join contest ni pun utk berjinak dlm dunia blog ni dulu..

  22. Nak tanya Diana, kena buat entri berkaitan tajuk ini ke, atau komen saja di sini? Sepatutnya Diana suruh dorang buat entri berkaitan minuman ini dan linkkan ke URL blog cahayadiana. Kalau Diana buat macam ini.. ada backlink dan pageview alexa akan lebih tinggi. Ini cuma ulasan saya saja. Kalau 20 org sertai bermakna 20 backlink ke blog Diana. TQ…

    1. CahayaDiana says:

      Woww.. sy sgt suka dgn pendapat Kamil ni. Ok will do next contest. Thank q so much.. hehehee..

      1. Nampaknya Diana orang yang jenis open minded. Saya suka cara Diana. Moga blog Cahaya Cinta terus berjaya.

        1. Abg kamil kak diana bkn setakat open minded idea mencurah2..

  23. Saya perhatikan pagerank Alexa blog cahayadiana lebih daripada 16,104,790. Banyak tu…. semakain rendah jumlah semakin baik untuk blog.

    1. CahayaDiana says:

      Hehehee…memang banyak lagi.. masih dalam usaha utk merendahkan bil. pagerank tu.. masih banyak yg CD perlu blaja.. thanks atas info tu.

      1. Itulah yang sebaik-baiknya. Banyak belajar, banyak ilmu yang dapat.

        1. Untung kalau dpt belajar ttg blog ni dgn org yg berpengalaman spt abg kamil ni..

          1. Dipersilakan…. nak tanya apa2 jika boleh saya jawab, saya jawab yg terbaik apa yg saya tahu..

      2. waww kamil bagi tips2 ..ni kena rapat2 ..dengan kamil ni..hehe

        1. Bab blog ini org duk perkatakan teng SEO iaitu Search Engine Optimization yakni apa saja entri yg kita publishkan berada di top 1 di page1 dan setrusnya. Kalau nak dpt cara mudah guna keyword yakni tajuk yg tidak ramai org buat. Maybe Verve Remix tidak ramai yg buat review. Nampaknya saya boleh cuba review minuman verve remix ni.

          1. Wah mmg terbaik idea abg kamil tu..

  24. Jawabnya… kena komen lebih daripada 100, baru boleh dapay hadiahnya, ini bermakna tak perlu buat entri.

    1. CahayaDiana says:

      X payah buat entry utk 1st contest ni. actually nk bg peluang especially khas utk blogger yg x pernah minum Verve ni. Utk 1st contest ni sy buat syarat simple jer. nnt kalau dah ada pemenang.. will do next contest yg open kpd org yg dah minum Verve.. suruh buat review product lak or testimoni. Yg ni hadiah lbh lumayan.. In Shaa Allah..

  25. Kalau dah itu syaratnya yang disebut di atas, banyak juga kena komen baru boleh menang. Air bertenaga Verve yang bertenaga dan menghilangkan kehausan anda.

    1. CahayaDiana says:

      Simple je kan syaratnya..?? 😉 jom komen banyak2..jgn x komen.. hehehee… Verve .. Insanely Healthy Energy Drink mmg power + SIHAT ..tu yg penting.

      1. Setuju kak CD…Semangat betul tgk abg kamil menyahut cbrn contest ni..

  26. Sebagai tanda perkenalan antara blogger, saya dah like FB CD, following Twitter, Follow NetworkBlogs dan following Google +. Moga ada ukhwah antara kita. Good luck…..

    1. CahayaDiana says:

      Alhamdulillah.. yeahh.. salam Ukhuwah Fillah buat Kamil Salleh.. Harap dapat berkongsi ilmu blogging sama2.. 🙂 thanks again..n again.. really appreciate it. In Shaa Allah will follow u back.

  27. Sepatutnya CD kena approve komen peserta bukannya “Your comment is awaiting moderation”. Ini baru real. Baru ada semangat para peserta nak komen banyak-banyak di sini. Bila komen banyak jadi turutan nama peserta tersebut.

    1. CahayaDiana says:

      Ini my 1st contest actually… In Shaa Allah akan diapprovekan secepat mungkin.. hehehee.. thanks KS atas teguran tu. 🙂

  28. Cantik dan menarik header blog CD. Tahniah…saya suka designnya…buat sendiri ke?

    1. CahayaDiana says:

      Ha’ah.. sy buat sendiri jer.. design simple2 jer tu..heheee thanks Kamil Salleh.

  29. Rozafankhil Nazrose says:

    Hai cd jom borak dengan saya.sambil sambil boleh kongsi cara cara buat blog

    1. CahayaDiana says:

      Hi Roza.., boleh jer.. In Shaa Allah.. hehehee.

    2. Hmmm… Nak joinnnn!!!

      1. Nak jgk..hihi

  30. rasanyanya post yang ni paling banyak komen kot? kan kak CD.?

    1. Emmatahir pernah lawati blog Denaihati…. di situ ada komen terbanyak. Lihat siapa paling top? Di sini saya sekadar memeriahkan contest ini dan berkenal-kenalan dengan peserta.

      1. Bagus tu jalinkan ukhwah sesama saudara

  31. Masa dah tak ade ni CD!!! Kena betul2 struggle la kali ni demi untuk mendapatkan Verve+REMIX=ReMPITTT!!!!

    1. Nampaknya Din Steady pun join contest ini jugak…. moga berjaya Din… he..he…

  32. Sala semua buat rakan-rakan mari kita meriahkan segmen ini.

  33. Lagi ramai yang menyertai lagi best segmen ini.

  34. Contest Verve Remix ini menawarkan hadiah yang menarik RM100 utk tempat pertama dan banyak lagi.

  35. Cantik header blog cahayadiana.com, saya suka designnya.

    1. Fuiyoo..cayalah..

    2. cahayad iana memang otai dalam mencantikan apa2 saja yang berkaitan dan sewaktu dengan nya..kamil..

      1. Kena minta tolong CD buatkan header blog sayalah lepas ni.

  36. Nampaknya…apa yang saya sarankan agar approve komen ni mendapat perkenan empunya blog CD. TQ CD… atas nasihat saya.

  37. CD pakar dalam bidang design, lulusan ijazah. pastinya design header blog menarik. Saya suka belajar buat design blog cuma setakat photoshop sikit-sikit bolehlah…

  38. Makan nasi lauk ikan siakap,
    Makan habis tinggal tulang,
    Verve Remix rasanya sedap,
    Penghilang dahaga tekak kering.

    1. boleh kopi pasta pantun verve remix ni kamil..

  39. Blog Cahaya Diana sungguh menarik,
    Designnya power orangnya licik,
    Contest dibuat saya tertarik,
    Hadiahnya pula cukup menarik.

    1. Rasanya pemenangnya sudah ada..hanya menanti keputusan diumumkan..kpd bakal pemenanh tahniah diucapkan..

  40. Bangun pagi pergi menjaja,
    Menjaja nasi lemak satu raga,
    Verve Remix penghilang dahaga,
    Rasa haus hilang segera.

    1. Dan rasa sekali pasti hendak lagi..

  41. Conest menarik lagi hebat,
    Dapat hadiah dan juga minuman,
    Dia beruntung siapa dapat,
    Boleh merasa secara percubaan.

  42. Buat baik berpada-pada,
    Buat jahat jangan sekali,
    Semua nak dapat hadiah penaja,
    Kena komen hari-hari.

  43. Nasi lemak buah bidara,
    Masak sebiji di atas meja,
    Blog cahayadiana buat contest biasa,
    Untuk perkenalkan Verve Remix saja.

  44. Mandi pagi terasa dingin,
    Hendak pergi kerja di kota,
    Mari siapa menang di sini,
    Komenlah banyak tanpa bicara.

  45. Komen terbanyak jadi pilihan,
    Siapa menang dia bertuah,
    Jangan segan jangan tak komen,
    Hanya komen bukannya payah.

    1. Mmg nak komen tak payah tp kekangan masa dr segi kja dan keluarga membataskan utk fokus sesuatu perkara tersebut..

  46. banyak hari tak singgah di sini, banyak kerja lain. Hari ini nak komen banyak-banyak sampai lengah tangan.

  47. Rasa lengah tangan dan kaki,
    Komen banyak jadi penyeri,
    Moga dapat peluang rezeki,
    Insya Allah jika komen tanpa henti.

  48. Tidur malam termimpi-mimpi,
    Dapat minum Verve Remix ini,
    Moga dapat apa yang diingini,
    Cuma perlu komen di sini.

  49. Berjaga malam mencari erti,
    Dapat ilham tulis entri,
    Mari kita komen di sini,
    Moga berpeluang dapat Verve ini.

  50. Malam tadi tonton drama,
    Ceritanya menarik kisah cinta ,
    Moga saya adalah orang pertama,
    Dapat hadiah pertama di blog cahayadiana.

    1. insyallah ..hanya yang bersungguh akan dapat..di sini saya dah belajar sesuatu..tq kamil Salleh

      1. Ilmu itu banyak cabsngnya,
        Kalau baik ilmu dipelajari,
        Maka baiklah diri kita,
        Dan amat mulia jika dikongsi.

  51. Kalau kail panjang sejengkal,
    Jangan lautan hendak diduga,
    Hidup mestilah kena cekal,
    Barulah dapatsegala habuannya.

  52. Kalau contest ini dapat di share di FB awal2, pasti dah meletop… he…he…

    1. boleh lagi kalau kamil salleh nk share pun ..!!

      1. Ya Emma, bukan setskat komen terbanyak, kita juga digalakan share artikel ini.

        1. Din..chaiyok2. ..ada masa lg ni in shaa Allah

      2. Ya sama-sama kita share blog cahayadiana dan biar CD juga share untuk kita, sama-sama dapat manfaat.

        1. Setuju sangat abg kamil..

  53. Contest hebat hadiah lumayan,
    Menjadi rebutan semua peserta,
    Jom mari semua kawan-kawan,
    Kita meriahkan komen kita.

  54. Cahayadiana anjuran contest terhebat,
    Menjadi daya penarik setiap peserta,
    Mana tahu kita yang dapat,
    Peluang terbuka buat semua.

  55. Komen terbanyak jadi cabaran,
    Satu kemestian jika nak menang,
    Semua peserta ada habuan,,
    Siapa saja ada peluang.

  56. Masa inilah masa yang ada,
    Esok belum tentu lagi,
    Moga ada yang berjaya,
    Tahniah diucap kita jumpa di lain kali.

    1. kalau berjumpa nanti sapa2 lah ye..

      1. Insya Sllah…jika jumpa Emma diana-mana,sama-sama kita bertegur sapa.

        1. Hehee..betulla kak shima…

        2. kamil ni tersasul ..asik nama emma je yang di sebut nya..kikiki

          1. Maaflah Shima, guna smarphone ni keliru nama emma dan shima. Maaf ya korang sema…. all the best. I like U all. i not give up.

          2. Hihi..emma pun perasan mcm tu..nak tegur serba salah..tp utk pengetahuan abg kamil mmg nama penuh kami sama..cuma nickname je berbeza..

  57. Berkat berusaha dan doa,
    Pasti ada rezeki diterima,
    Jangan lupa komen kita,
    Jalankan kewajipan syarat tertera,

  58. Cahaya Diana nama diberi,
    Menjadi username blog ini,
    Moga terus berjaya di kemudian hari,
    Wordpress menjadi template di sini.

    1. pandai berpantun jugak Kamil salleh ni..:)

      1. Terima kasih Shima, mari kita berbalas pantun sambil komen juga tentang produk Verve Remix.

        1. Emma tak pandai nak berpantun…sekadar komen ringkas blh la…

  59. Ada peserta yang komennya banyak,
    Emma Tahir adalah namanya,
    Moga anda boleh layak,
    Mendapat hadiah tempat pertama.

  60. Mata ini masih cerah lagi,
    Rasa mengantuk tiada mari,
    Moga produk Verve boleh pergi,
    Mendapat sambutan setiap hari.

    Jom baca entri terkini:
    Vitamin Shaklee Bagus Untuk kesihatan

  61. Siapa cepat dia dapat,
    Komen terbanyak boleh diberi,
    Tiada had jika sempat,
    Janji tidak memberi komen yang keji.

    1. ye betul tu..

  62. Buai laju-laju sampai atas tingkap,
    Siapa komen cepat-cepat,
    Dia boleh hadiah mantap,
    Wang tunai dan Verve remix hebat.

  63. Terima kasih daun keladi,
    Esok kita jumpa lagi,
    Kita komen hari-hari,
    Sampai tarikh tamat nanti.

    1. kerja waktu orang tidor..ni

      1. Abg kamil biasa tidur lewat, kalau nak tidur awal-awal, mata tidak boleh pejam dan tidak terlelap atau lena.

  64. Mara sudah semakin lali,
    Mengantuk sudah mata kiri,
    Mari kita sambung esok hari,
    Untuk komen terakhir ini.

  65. Malam ini terasa sunyi,
    Masuk bilik terasa dingin,
    Minuman Verve Remix sungguh suci,
    Menjadi kegemaran rakan-rakan.

  66. Tiada apa nak tulis lagi,
    Idea dah hilang sendiri,
    apa yang penting esok hari,
    Kita berjumpa malam nanti.

    1. malam ni pasti kamil Salleh komen kaw2 kan ??? hehe

      1. Malam ini memang nak komen banyak-banyak, bagi support kat blog cahayadiana… agar boleh meningkt lagi alexa pagerank beliau.

  67. Blog cahaya diana penuh bercahaya,
    Menjadi kebangaan empunya diri,
    Moga semua rakan ada yang berjaya,
    Kita tunggu berakhirnya contest ini.

    Jom baca entri terkini:
    Vitamin Shaklee Bagus Untuk kesihatan

    1. nanti saya singgah blog Kamil salleh ok..

      1. Terima kasih Shima sudi nak berkunjung ke blog abg kamil.

  68. Ramai yang masih tak faham syarat-syarat contest ini, kena komen sekurang-kurangnya melebihi 100. Ini bermakna semua peserta masih tidak layak nak dapatkan hadiah. Mungkin CD ada pandagannya?

  69. Salam CD nak tanya, kena komen di entri ini atau di mana-mana entri? Harap maklum….

  70. Salam…selamat pagi semua. Moga sejahtera semua peserta. Mari kita sambung cabaran komen trrbanyak . Target nak menuju 100 komen mesti diteruskan, memandangkan syarat minimun 100 komen.

  71. Moga itu syarat yg perlu dipatuhi iaitu minimun 100 komen. Rasanya ramai tak mampu nak capai memandsngkan tinggal dua hari lagi.

  72. Hari yg mulia ini, harsp2 dapat terusksn komen sebelum masuk kerja.

  73. Kalau tengok banner contest tu jom komen blog CD ini bermakna bhg mana-mana entri dibolehkan.

    Jom baca entri berkaitan:
    Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan.

  74. Buat abg Kamil Salleh, memang abg pandai dan berbakat dalam berpantun,. terima kasih atas doa abg..in Shaa Allah. emma pun nak memeriahkan contest ni. jika ada rezki buat emma Alhamdulillah.

  75. Ya Emma, kalau di blog Denaihati abg kamil top 1 komen terbanyak. Banyak komen bentuk pantun.

  76. dah sertai ni..tak tau lah boleh dapat ke tidak..apa2pun memang kreatif dan cantik blog ni..

    1. Ya Emma… ramai yg suka blog cahaya diana, orgnya sporting.

    2. Memang betul blog cahaya diana memang cantik dan menarik.

  77. ooo..begitu..emma pun tak berkesempatan lagi nak melawat blog denaihati tu.. tp ayat pantun yg abg kamil bg mmg mantap..simple tp amat bermakna..

    1. Terima kasih Emma, di atas kepujian anda. Jom kita layan komen di sini.

  78. Verve Remix minuman dah semakin dikenali ramai. Jom kita cari di tempat terpilih.

  79. yup..emma setuju..
    jarang orang nak memperkayakan pantun sekarang ni…
    mereka lebih sukakan bahasa yg merapu dan short cut je..

    1. Ya betul tu….Emma, semakin dilupakan oleh generasi sekarang ini. banyak bahasa yang tidak nilai ketimuran.

  80. emma pun tak sabar nak menikmati verve remix tu..
    memang tempat yg terpilih sahaja..
    lagi sedap kalau dapat free kan abg kamil..hihih

    1. Ya Emma..tapi CD ada war-warkan ada di buat di PJ pada 9/11 ini.Infonya sudah pasti di blog satu lagi kot. Kena godek dulu ni…

  81. Nak komen gak ni.. mana la tau ada rezeki ..kan kan kan.. hehehee

    1. CahayaDiana says:

      Kak Ina Sali.. xde masalah join jer.. 🙂

  82. Cukup dulu untuk malam ini CD, ada kerja lain nak diuruskan. Salam ukwah antara kita.

  83. Sesiapa yang singgah di sini, komenlah ya agar jumlah komen di blog cahayadiana ini boleh meningkat lagi.

  84. Ye abg kamil emma tahu pasal event tu.. tp buat masa ni emma tgh menunggu hari untuk bersalin so tak dpt nak join event tu…

  85. Selamat bersalin buat Emma, moga dapat baby cute2 tau….

  86. Salam semua… dikesempatan ini… saya ucapkan semoga berjsya, kalau bukan kali ini, mungkin lain kali.

    1. Wasalam..samalah…tahniah buat yang berjaya. Yg penting dapat memeriahkan contest ni..

      1. Rozafankhil Nazrose says:

        Ya emma

  87. Jom banyakkan lagi komen kita, kita support blog cahayadiana. Saya suka dgn artikel yg CD buat. Banyak ilmu boleh kita dapati.

  88. Nak tanya CD, berapa harga 1 tin Verve Remix tu?

  89. Nampaknya komen entri terkini di blog Cahaya Diana mencecah 200 komen. Jom perbanyakkan lagi komen anda.

  90. Menariknya contest ni 🙂
    Komen banyak² boleh menang hadiah wang tunai disitu 🙂
    Boleh join lagi ke sis cahayadiana? Bila tamat contest ni ye? 🙂

    1. Salam semua… rasanya contest ini dah tamat pada 12 mlm tadi. Pasti CD akan umum dalam masa terdeka. Tahniah kepada semua peserta.

  91. mcm menarik je Produk Verve Remix ni serius nak tryy

  92. Kalau kak cd tak buat contest ni mmg saya tak pernah tau Produk Verve Remix ni

  93. Terima kasih kak cd sebab dah kenalkan Produk Verve Remix ni kat saya

  94. Kalau saya jumpa Produk Verve Remix ni kat mana mana mmg saya akan beli sebab saya teringin nak rasa

  95. hadiah contest ni mmg sangat menarik bagi saya

  96. walaupun kak cd masih baru tapi dah buat contest yg hebat mcm ni. Saya respek kak cd!

  97. Semoga lebih bnyak kontes yg kak cd akan anjurkan lepas ni

  98. mata dah ngantok tapi tetap jugak nak teruskan komen

  99. mesti rasa Produk Verve Remix ni sedap kan

  100. memang banyak kebaikan yang kta boleh dapat kalau guna Produk Verve Remix ni

    1. Rozafankhil Nazrose says:

      Contoh afifi

  101. pembungkusannya sangat menarik. sudah tentu ianya juga mempunyai rasa yang amat lazat

  102. bukan saja wang tunai malah kita mampu dapat Produk Verve Remix juga. mmg thorbaikk

  103. apa apapun terima kasih kepada kak cd sebab dah anjurkan kontes ni

  104. saya mmg amat teruja untuk memenangi hadiah dalam kontes ni. moga ada rezeki

  105. Saya rasa Afifi dah terlewat menyertai contest ini
    . Ia dah berakhir pada jam 12 tengah malam tadi .

    1. Rozafankhil Nazrose says:

      Belom lagi.cepat afifi rebut peluang no 3

  106. Sebagai tanda perkenalsn saya dengan blog CD, saya letak dlm senarai bloglist di blog saya sensasi2020.com. Terima kasih CD…

    1. CahayaDiana says:

      Terima kasih Kamil Salleh.. semoga sentiasa dilimpahkan rezeki.. suka dgn teamwork macam ni.

  107. Rozafankhil Nazrose says:

    Dan kepada sesiapa yg belom beli kereta silakan lah call saya

    1. CahayaDiana says:

      Roza nanti kita blh tlong roza buat satu entry utk promot kereta roza yer..

      1. Rozafankhil Nazrose says:

        Oh boleh.bila tu

  108. Rozafankhil Nazrose says:

    Alahai haia hai

  109. CahayaDiana says:

    Tak sangka komen di entry ni boleh mencecah sampai 300 komen eh.. Thanks kepada semua yg support contest ni. Kita dah ada pemenang ke-3… Nanti saya post entry pengumuman yer..

  110. 1st time masuk sini… banyak tul komen… sampai 300? pergh… hebat…

    1. CahayaDiana says:

      thanks Alongxp…biasa2 jer.. time contest biasalah.. hehehee..

  111. wah bestnya contest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge