CahayaDiana.com ®

💕 Coretan Hati Cik Editor - Bukan Blog Gosip Artis 💕
Contest

Contest Komen Terbanyak OKTOBER 2014 di Blog CahayaDiana.com

01/10/2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera,

Ini adalah julung-julung kalinya CD nak anjurkan contest di blog kesayangan CD ni. Contest biasa jer.. Komen Terbanyak Oktober 2014. Tapi hadiahnya luar biasa.. kira luar biasa lah untuk blogger yg baru nak blaja buat contest mcm CD ni kan… In Shaa Allah jika sambutan menggalakkan CD akan bagi hadiah yang lebih luar biasa di masa-masa akan datang.. ;D

Bersempena dengan bulan Oktober, bulan di mana pelancaran ( baru peringkat soft launch) produk minuman tenaga kegemaran CD iaitu Verve yang kini memperkenalkan perasa baru dikenali sebagai Verve Remix.
contest-pertama-cahayadiana-komen-terbanyak-oktober
Mungkin ramai di kalangan blogger yang belum mengenali produk minuman tenaga Verve ni. Sedikit tentang Verve yang boleh CD kongsikan secara ringkas di sini ialah Verve merupakan minuman tenaga super sihat (Healthy Energy Drink) yang mengandungi nutrisi lengkap / multivitamin… Maksudnya bukan sekadar minuman tenaga biasa. Sesuai sangat untuk blogger yang mengamalkan gaya hidup sihat. Verve ni takde jual di kedai, so siapa yang menang tu kira anda dapat hadiah exclusive dari CD lah.. hehehee… Info lanjut mengenai Verve Remix ni boleh didapati di sini: www.ververemix.com

 

HADIAH MENARIK MENANTI ANDA..

Hadiah Pertama: Wang Tunai RM100 dan 3 Tin Produk Verve Remix
Hadiak Kedua  : Wang Tunai RM50 dan 3 Tin Verve Remix
Hadiah ketiga : 3 Tin Verve Remix

Menarik tak? In Shaa Allah..dah dapat hadiah tu nanti & dapat minum Verve Remix tu barulah anda tahu menarik ke tak kan?.. Semuanya terserah anda.. Yang penting adalah penyertaan dan kesudian anda untuk bersilaturrahim di sini.

 

SYARAT PENYERTAAN

Memandangkan ini contest pertama CD, jadi tiada syarat yang ketat dikenakan . Apa yang anda perlu lakukan ialah, jumlah komen anda haruslah minimum sebanyak 100 komen. Itu jer.. Mudah kan?

Sememangnya CD berniat untuk memberi hadiah ni kepada blogger-blogger yang sudi beramah mesra di blog CD ni. Sesiapa sahaja boleh join.

 

PS: Jika terdapat jumlah komen yang sama, pemenang akan dinilai dari segi kekerapan LIKE , SHARE dan GPLUS yang dilakukan di setiap artikel. Selamat memberi komen ya..

  1. wah… seronoknya…nak join..jgk la.. sape tahu rezki dapat 1st prize dan 3 tin remix..hihi..
    kak CD lain kali buat contest mcm ni lagi yer..

    1. Nampaknya Emma orang pertama yg komen hari ni.. hehehee.. akk pun 1st time buat contest. Emma komen banyak2.. berbalas2 pun xpe..masih dikira. asalkan komen yang relevan la..

          1. Tu lah kamil saya tengah berusaha untuk tempat yg ketiga.tapi kalau dapat komen lebih dari kamil.bagi jer hadiahpada saya…….huhu jgn marah.gurau jer

      1. then.. inilah masanya utk Kamil dpt minum Verve Remix ni. Actually ada launching 9/11 ni. jemput dtg. PJ jer..

          1. Perh rugi tak rasa kamil.sedap.
            Memang verve air bertenaga.
            Dari kl balik jb.drive stil tak mengantok.
            Ok jek

      1. hai Kamil Salleh salam kenal…wah nampak nya awak betul3 nk menang contest ni..satu cara silaturahim yang baik akan terbina dari kalangan bloger2 ni..terbaik..

        1. Moga ukhwah terjalain antara rakan-rakan blogger makin utuh untuk berkongsi ilmu berkaitan blogger. Insya Allah Shima. CD, Shima , Emma Din Steady, Roza, Ain Cute, Syak dan rakan-rakan lain.

  2. Wah..mcm besr jer..verve remix tu..menarik llah blog cd..buat mcm ni..baru sempat jengok2 blog hari ni..kalau mcm ni mudahnya nk blogginng..ni kena latih tubi..bab komen2 ni..

      1. hehe..hari ni dah nak last date ni…apa2 pun nk belajar dari Kamil Salleh lepas ni..jom singgah blog saya bagi pandangan yang terbaik dan nak tau jugak blog kamil salleh apa?

        singgah sini bila ada masa lapang k..apa2 pun nak buat statement dulu blog under construction..kiki
        shimasignature.com

  3. Assalammualaikum.tahniah kepada CD.ideal yang sangat bijak.ya kepada rakan rakan yg belom mencuba verve silakan.sambil sambil itu kiter boleh berkenalan sesama rakan verve.verve bukan sekadar air energy malah verve n vemma dapat membantu mengurang kan penyakit penyakit.untuk lebih anda mengetahui verve,sila jumpa CD

        1. Sebenarnya banyak contest, segmen dan Giveaway yang blogger lain buat. Hanya yg terpilih saja saya sertai. Maklum sajalah byk sangat syarat2 nya. Like itu ini, follow org tu org ni dan share itu ini. Kalau byk syarat sgt saya tak join.

    1. Syakworld dapat berapa komen terkini. kalau baru dapat 2 komen saja, mana mungkin boleh pintas yang berada di top 1 dan 2. lainlah jika sehari suntuk berada di depan komputer.

        1. Itu sudah biasa Shima, sebagai seorang blogger, kita perlu fokus. Banyak kajian dan maklumat dicari dan dikumpul agar entri kita buat berkualiti yakni pembaca faham apa yg kita sampaikan.

  4. Hai CD!!! Satu contest yang menarik yang pernah saya jumpa. Nampaknya saya perlu berusaha sertai contest ini untuk mendapatkan Verve Remix FREE! Ahaa… boleh tahan MENARIK jugak tentang Verve Remix ni ye =D

  5. Walaupon saya belom sertai verve vemma.tapi saya sudah minum verve n vemma.memang hebat luar biasa
    Suami saya sebelom ni bawak kereta dari KL ke johor asyik mengantok jer.tapi setelah minum verve suami saya
    Pandu dari KL ke johor tidak mengantok langsung.memang LUAR BIASA verve vemma….

    1. Testimoni hebat ni Roza. saya blh screenshot dan letak di blog VemmaLadyBoss.com yer.. thanks roza.

      1. Memang beginilah bila ada contest komen terbanyak. Soal spam tidak wujud bab begini walaupun bersusun komen orang yang sama. Kalau komen satu dan tunggu org balas komen kita, macam mana naj dpt komen banyak. Betul tak…?

    1. W’salam.. TQ2.. my 1st contest …blog ni dh lama tp post tanpa ilmu blogging.. sekadar suka2. tahun ni baru nk fokus blogging betul2.. Saya harap Kamil join jer..coz buat masa ni x bnyk persaingan utk Kamil.. ada potensi dpt MINUM VERVE REMIX FREE… bukan sekadar minuman tenaga biasa tau.. blh jd otroman oooo… hahahaa..gurau jer..

          1. Hahahah… emma pun tak nak jd otomen… asyik nak lawan raksasa je.. bila masa nak buat kja… baik kita jd ladyboss superwoman..hihi

    1. heheheee… its ok.. but my purpose di sini ialah utk introduce minuman tenaga Verve kpd para blogger sahaja. lgpun hadiah duit yg ciput tu sesuai la dgn sy yg baru nk kenal ‘erti blogging yg sebenar’ ni..buat masa ni contest ni more to product.. kat Denaihati Kamil x dapat minuman tenaga Verve free mcm ni.. heheheee.. DUIT + SIHAT.. kena seimbang..tul tak? hehehehehee

      1. Ha…ha…. perlah pergi di even bersama blogger, produk Yeo’s taja… besat dapat minum air free dan ada cabutan iPhone 5s lagi. Tapi nasib tak baik, orang lain yang dapat.

    2. Wow..bestnya. .hanya berblogger shj abg kamil blh dpt 3k dlm 1 bln.. mmg abg kamil ni superb la.. kami join contest ni pun utk berjinak dlm dunia blog ni dulu..

  6. Nak tanya Diana, kena buat entri berkaitan tajuk ini ke, atau komen saja di sini? Sepatutnya Diana suruh dorang buat entri berkaitan minuman ini dan linkkan ke URL blog cahayadiana. Kalau Diana buat macam ini.. ada backlink dan pageview alexa akan lebih tinggi. Ini cuma ulasan saya saja. Kalau 20 org sertai bermakna 20 backlink ke blog Diana. TQ…

    1. Hehehee…memang banyak lagi.. masih dalam usaha utk merendahkan bil. pagerank tu.. masih banyak yg CD perlu blaja.. thanks atas info tu.

        1. Bab blog ini org duk perkatakan teng SEO iaitu Search Engine Optimization yakni apa saja entri yg kita publishkan berada di top 1 di page1 dan setrusnya. Kalau nak dpt cara mudah guna keyword yakni tajuk yg tidak ramai org buat. Maybe Verve Remix tidak ramai yg buat review. Nampaknya saya boleh cuba review minuman verve remix ni.

    1. X payah buat entry utk 1st contest ni. actually nk bg peluang especially khas utk blogger yg x pernah minum Verve ni. Utk 1st contest ni sy buat syarat simple jer. nnt kalau dah ada pemenang.. will do next contest yg open kpd org yg dah minum Verve.. suruh buat review product lak or testimoni. Yg ni hadiah lbh lumayan.. In Shaa Allah..

  7. Kalau dah itu syaratnya yang disebut di atas, banyak juga kena komen baru boleh menang. Air bertenaga Verve yang bertenaga dan menghilangkan kehausan anda.

    1. Simple je kan syaratnya..?? 😉 jom komen banyak2..jgn x komen.. hehehee… Verve .. Insanely Healthy Energy Drink mmg power + SIHAT ..tu yg penting.

  8. Sebagai tanda perkenalan antara blogger, saya dah like FB CD, following Twitter, Follow NetworkBlogs dan following Google +. Moga ada ukhwah antara kita. Good luck…..

    1. Alhamdulillah.. yeahh.. salam Ukhuwah Fillah buat Kamil Salleh.. Harap dapat berkongsi ilmu blogging sama2.. 🙂 thanks again..n again.. really appreciate it. In Shaa Allah will follow u back.

  9. Sepatutnya CD kena approve komen peserta bukannya “Your comment is awaiting moderation”. Ini baru real. Baru ada semangat para peserta nak komen banyak-banyak di sini. Bila komen banyak jadi turutan nama peserta tersebut.

    1. Ini my 1st contest actually… In Shaa Allah akan diapprovekan secepat mungkin.. hehehee.. thanks KS atas teguran tu. 🙂

    1. Emmatahir pernah lawati blog Denaihati…. di situ ada komen terbanyak. Lihat siapa paling top? Di sini saya sekadar memeriahkan contest ini dan berkenal-kenalan dengan peserta.

  10. CD pakar dalam bidang design, lulusan ijazah. pastinya design header blog menarik. Saya suka belajar buat design blog cuma setakat photoshop sikit-sikit bolehlah…

          1. Hihi..emma pun perasan mcm tu..nak tegur serba salah..tp utk pengetahuan abg kamil mmg nama penuh kami sama..cuma nickname je berbeza..

  11. Ramai yang masih tak faham syarat-syarat contest ini, kena komen sekurang-kurangnya melebihi 100. Ini bermakna semua peserta masih tidak layak nak dapatkan hadiah. Mungkin CD ada pandagannya?

  12. Salam…selamat pagi semua. Moga sejahtera semua peserta. Mari kita sambung cabaran komen trrbanyak . Target nak menuju 100 komen mesti diteruskan, memandangkan syarat minimun 100 komen.

  13. Buat abg Kamil Salleh, memang abg pandai dan berbakat dalam berpantun,. terima kasih atas doa abg..in Shaa Allah. emma pun nak memeriahkan contest ni. jika ada rezki buat emma Alhamdulillah.

  14. ooo..begitu..emma pun tak berkesempatan lagi nak melawat blog denaihati tu.. tp ayat pantun yg abg kamil bg mmg mantap..simple tp amat bermakna..

  15. Menariknya contest ni 🙂
    Komen banyak² boleh menang hadiah wang tunai disitu 🙂
    Boleh join lagi ke sis cahayadiana? Bila tamat contest ni ye? 🙂

    1. Terima kasih Kamil Salleh.. semoga sentiasa dilimpahkan rezeki.. suka dgn teamwork macam ni.

  16. Tak sangka komen di entry ni boleh mencecah sampai 300 komen eh.. Thanks kepada semua yg support contest ni. Kita dah ada pemenang ke-3… Nanti saya post entry pengumuman yer..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge