Sunday, December 08, 2019
Artwork Behind The Scenes Projek Video CDS Slider

Senarai Projek Video Cahaya Diana 2016

Projek Video Cahaya Diana 2016 : Jarang sebenarnya kak D share artwork di media sosial. Selalu dok bercerita tentang kerja kak D jer. Jadi, entry ni khas untuk kak D share tentang hasil kerja untuk projek video sepanjang tahun 2016. Alhamdulillah, tahun ni sebenarnya tahun ‘come back’ kak D dalam industri. Kak D mula serius untuk […]

Read More
Artwork Behind The Scenes Slider

Video Newborn Photoshoot anak artis Malaysia

Today CD nak share beberapa koleksi video newborn photoshoot a.k.a video behind the scenes yang CD shoot dan edit sendiri ketika follow team The Photolicious. Video 1:Behind the scenes newborn photoshoot anak penyanyi Black, Khaleef Dayyan. Video 2: Baby Khawlah Al-Azwar, puteri sulung Diana Amir dan Habib Video 3: Newborn Photoshoot anak Beby Maembong, Prince […]

Read More
Artwork Slider

Antara Drama dan Program TV yang pernah saya edit

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.. Finally CD upload jugak video showreel yang telah CD simpan sekian lama ni. First of all CD nak ucapkan terima kasih yang tak terhingga kepada Chris Khoo, yang merupakan sifu CD dalam dunia penyuntingan drama. Chris juga adalah owner /founder kepada syarikat post-production Vertigo Visuals. Paling buat CD terharu.. Chris juga […]

Read More
Artwork

Kisah di sebalik video pendek Watikah

Assalamualaikum & Salam Sejahtera, Watikah – sebuah video pendek yang taklah sehebat mana pun, tapi antara kenangan terindah yang berlaku kat saya sepanjang belajar di bumi kenyalang. 🙂 Memang dah menjadi syarat dan adat untuk pelajar tahun akhir menghasilkan karya mastermind mereka sendiri. Maka Watikah adalah satu-satunya karya mastermind saya untuk menyokong tesis saya yang mengkaji […]

Read More
Artwork Video Klip

Video Klip Gadis Ayu versi Unimas

Assalamualaikum & Salam Sejahtera… Satu malam yang indah, CD sengaja surfing di Youtube kalau ada video klip yang CD edit masa zaman jadi ‘budak skolah’ kt unimas dulu. Maklumlah.. sekarang ni ramai sangat student suka meng’upload’ artwork masing-masing di Youtube … Maka CD pun teringat baliklah video hasil karya pertama CD dalam bidang editing tu.. […]

Read More
Back To Top