Teka Apa Bisnes Yang Bertahan Lama ?

Assalamualaikum & Salam Sejahtera… CD yakin ramai yg datang ke blog ni hari ni sebab dapat email marketing dari Tok Bomoh Website (memandai jer CD tambah ‘tok’ yer). Tak lain tak bukan Tuan Alimuddin Shahid. Hehehee.. Terkejut jugak sebenarnya sebab tetiba terbaca email yang ada cerita tentang CD dari ‘tokmoh’ ni.. (tokmoh la pulak yerr.. :p ) . Paling menarik …

Gagal Dalam Pelajaran Tak Beerti Gagal Dalam Hidup

Agak lama CD tak post di blog ni. Since bulan September.. Tapi apakan daya, start bulan Oktober CD terpaksa ‘cuti-cuti Malaysia’ kejap sebab ada urusan bisnes di beberapa buah negeri. Ini bukan urusan bisnes video CDS tapi bisnes networking yang selama ni CD hanya buat santai-santai jer ni. In Shaa Allah, dalam proses ‘come back’ dan rasanya CD perlu rebranding …

Adakah MLM Haram? (Part II)

Ini adalah sambungan daripada artikel Dr Badrulamin dari keratan Majalah Bisnes: Adakah MLM Haram Part I. ********************************************************* “ kita perlu kembali kepada asas serta panduan yang telah diberikan Rasulullah dan Islam sebagai jalan penyelesaian.” “Asas pertama ialah produk mesti halal, kedua, jujur atau tiada penipuan, sementara yang ketiga, tiada penindasan”. Jelas beliau yang juga pendakwah terkenal dan bekas pensyarah UIAM. Sebagai …

Adakah MLM Haram?

Artikel tentang persoalan sama ada bisnes MLM ni haram atau tak. Ini adalah artikel lama yang CD jumpa balik dalam my lappy. Almost 5 years tersimpan dalam folder diam-diam jer.. Artikel ni adalah pendapat peribadi Dr Badrulamin Hj Baharon yang mana berasaskan kepada panduan yang diberikan oleh Rasulullah S.A.W dan Islam sendiri. ************** Petikan Artikel dari majalah Bisnes ***************** Bidang …

[Tokoh] Rahsia Kejayaan Tan Sri Syed Mokhtar Al Bukhary

[Tokoh] Rahsia Kejayaan Tan Sri Syed Mokhtar Al Bukhary

Banyak yang diperkatakan mengenai seorang tycoon bumiputera terkenal di Malaysia iaitu Tan Sri Syed Mokhtar Al Bukhari. Menjadi Bumiputera yang paling kaya dalam Malaysia dengan aset sebanyak 167 bilion, namanya amat masyhur baik di dalam mahupun di luar negara. Dengan banyak kepentingan dalam pelbagai bidang perniagaan termasuk pengangkutan dan logistik, perladangan, pembangunan hartanah, pertahanan dan gudang senjata serta generasi kejuruteraan …

Bina Kejayaan Anda bersama Perniagaan Vemma yang Hebat!

Bina Kejayaan Anda bersama Perniagaan Vemma yang Hebat!

Tahukah anda bahawa sekitar lima tahun ini, ekonomi dunia sedikit lembap. Tahun ini (2013), kita diberi amaran bahawa keadaan ini akan menjadi semakin teruk dan turut menjejaskan ekonomi di Asia. Para usahawan unggul turut bimbang terhadap ekonomi yang tidak stabil ini. Namun situasi ini tidak berlaku di Vemma! Pada tahun 2012, jumlah jualan Vemma di seluruh dunia menunjukkan peningkatan 30% …

Seminar FB Ads Marketing bersama SifuFBads

Seminar FB Ads Marketing bersama SifuFBads

Untuk berjaya kita perlu ada mentor, sifu yang guide kita ke arah kejayaan. Kita sukar berjaya dengan sendiri. Mana ada orang yang berjaya tanpa bantuan sesiapa. Jika tidak banyak pun pasti akan ada walau sedikit. Disebalik kejayaan seseorang itu, pasti ada mentor yang memberi garis panduan atau menjadi tempat rujukan seseorang itu untuk mencapai kejayaannya. Mereka yang layak digelar mentor …

Online Training bersama Geng Surirumah

Online Training bersama Geng Surirumah

Alhamdulillah.. Finally dapat adakan training online yang sederhana tapi amat bermakna petang tadi. My first project in 2013 ‘Rahsia Geng Surirumah Buat RM2K Seminggu! Harap E-Book ni boleh dijadikan panduan buat golongan surirumah2 yang masih tercari-cari peluang buat duit Dari Rumah (Home Based Business) yang sesuai dengan diri mereka. Apa2 pun saya belum nak review tentang E-Book ni lagi. Nak …

Training Online Khas Untuk ‘Geng Surirumah’

Training Online Khas Untuk ‘Geng Surirumah’

Hi kawan2 CD di blog CahayaDiana.com ni.. Tomorrow I’ll do my own training only for  Cahaya Diana Network.. If nak join apa kata daftar percuma jer dulu di SINI. Whatever it is..memang banyak yang akan CD cover esok termasuklah bagaimana nak memprospek Vemma khas untuk Geng Surirumah yang memang tengah meletup2 sekarang. By the way.. CD nak post yang ini …