Welcome to the Gutenberg Editor

The goal of this new editor is to make adding rich content to WordPress simple and enjoyable. This whole post is composed of pieces of content—somewhat similar to LEGO bricks—that you can move around and interact with. Move your cursor around and you’ll notice the different blocks light up with outlines and arrows. Press the arrows to reposition blocks quickly, …

7 Sebab kenapa Cahaya Diana berblogging

7 Sebab Kenapa Cahaya Diana Berblogging : Assalamualaikum & Salam Sejahtera . Dah masuk tahun ke-7 kak D berblogging.. now baru rasa nak share 7 Sebab kenapa kak D berblogging. Buat shortlisted jer.. Shortlisted ke? Nampak macam panjang jer.. Hahahaa.. kalau rajin korang bacalah sampai habis. Tak rajin tak payah baca. I olls ok jewww.. hiks!   Sebab Pertama (1) : Mengabadikan …

Senarai Rakan Blogger dari “Best Blogger Network”

Dunia blogging takkan seronok tanpa rakan-rakan blogger. Selain dari rakan-rakan baru yang CD kenal dalam aktiviti harian, CD pun ada beberapa rakan ‘maya’ yang selalu bertegur sapa hampir setiap hari walaupun kami tak pernah jumpa. Memang banyak saluran sosial media ni, tapi salah satu platform yang CD suka ialah whatsapp group dari rakan-rakan blogger yang sentiasa memberi support. Sejak CD …

Seminar Buat Duit Affiliate Dengan Blog

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,   Lamaaanyaaaa..tak hapdate belog  ni. Alahai.. Apa-apa pun CD tetap semangat untuk teruskan dunia blogging. Tak caya? Buktinya… esok CD tetap akan join jugak Seminar Buat Duit Affiliate dengan Blog anjuran Denaihati.com bersama Karangkraf. Esok dah nak seminar malam ni baru CD post kan? Bagusnyerrr… takpe “busy” lah katakannnn…  Ni pun lepas habis “kelas”… heheheee…banyaknyer ilmu nak …

Betul ke buang Ping Busuk boleh hilangkan Malware ?

Tadi saya blogwalking ke blog heroborneo . Betul ke buang Ping Busuk boleh hilangkan Malware? Alamak.. tapi Ping Busuk jugak membantu saya untuk dapatkan traffic. Maklum la.. untuk blogger yang tak berapa nak berblogging sangat macam saya nie.. harap kan benda-benda macam tu lah membantu. Tapi setakat ni takde pulak masalah Malware macam yang dinyatakan oleh encik heroborneo tu. Tak …

Blog baru khas untuk bisnes Vemma iaitu VemmaLadyBoss.com

Alhamdulillah… Lahir sebuah lagi blog CD iaitu VemmaLadyBoss.com . Bunyi nama domain tu pun sure u all dah tahu kan bahawa blog tu khas untuk bisnes Vemma . Sebabnya blog CD yang ni lebih menjurus kepada perkara-perkara yang kurang formal.. or maybe agak sedikit merapu meraban… Jadi better CD create satu lagi blog yang lebih fokus kepada bisnes Vemma. So, …