Happy Belated Birthday untuk diri sendiri

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ Salam Sejahtera,   **Kesian betul dengan tajuk ni kan.. Wish birthday untuk diri sendiri pun ‘belated’. 🙂   Alhamdulillah.. Syukur yang tak terhingga dipanjatkan kepada Allah S.W.T kerana masih beri peluang kepada diri ini untuk menikmati kehidupan di dunia yang fana ni. Nikmat kehidupan yang tidak ternilai di samping insan-insan yang CD sayang especially my …

Balik Kampung Ambik Emak

Balik Kampung Ambik Emak

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, Today CD balik kampung ambik my mom. Dah sebulan dah mak dok kat kampung jaga my nenek. Suddenly mak call suruh balik ambik dia. Yeyyyyy…. Rinduuu…. [internet slow la pulak nak upload foto my mom yang comel-nanti update lah] Doakan CD selamat pergi dan pulang… kepada geng2 #Ladyboss tu, nanti kita lepak together-gether lagi sambil berblogging …

Bawa Damia beriadah di Taman Bukit Jalil

Banyak entry yang sedang ‘pending’ dan masih dalam draft lagi sebab CD hold kejap cerita-cerita CD di Melaka baru-baru ni. Xpe nanti publish balik lah tu.. Anyway this time nak post foto-foto anak buah CD yang tengah ‘Hot’ buat masa ni iaitu Nur Damia Salsabila bt Khairul Anuar. Anak abang CD (Abang Yon #5). Hot bukan sebab apa.. sebab dia …

Jom Swimming bersama Diana dan Shiha

Last week, hari Selasa, bersamaan 1 April.. CD bawa Mak and my brother Amy pegi Port Dickson. Plan yang spontan dengan Shiha. Actually was my idea sebab CD rasa nak ber’cuti-cuti Malaysia’. Maklumlah.. tahun 2014 ni kan adalah tahun melawat Malaysia. So, apa kata kita bercuuuuutiiii jer sepanjang tahun ni. Nak tak? Hahahahaaa… cuti-cuti dalam Malaysia jer lah. Kami gerak …

Celebrate Birthday Amri di Pizza Hut

Rasanya inilah post yang pertama tentang family CD kut. Sebenarnya ni foto-foto tahun lepas (2013) masa kitorang celebrate birthday my youngest brother Khairul Amri Md Nor a.k.a Bob Amrey yang jatuh pada 25hb Feb. “Selamat Hari Jadi adikku”… hehehee.. post tak kena time!  Dah lebih setahun kut. Birthday baru-baru ni tak buat apa-apa pun. Tapi seingat CD we all ada …

Cuti Sekolah bersama Amir Amirah Ali di Shah Alam -Part 1

Cuti Sekolah bersama Amir Amirah Ali di Shah Alam -Part 1

Sebelum tu nak introduce sikit watak ahli keluarga yang terdapat di dalam entry kali ni ialah keluarga Kak Your (kakak CD #4), bersama suaminya Abang Li (my brother-in-law..) dan anak-anak sedara CD.. Kakak, Kak Ngah, Amir & Najihah. ********** Cuti sekolah lalu, Kak Your satu familynya datang dari Melaka, lepas menghadiri jemputan kahwin anak sedara ‘Busu Ali’ (abang Li) di …

Melawat Rumah Baru Kak Azimah

Melawat Rumah Baru Kak Azimah

Alhamdulillah… Finally dapat melawat rumah baru my sister (Kak Azimah #6) di Bedong, near rumah mak mertua dia di Taman Rasa Sayang. Melaram sakan la pulak depan cermin rumah dia tapi CD lupa plak nak ambik foto sekitar rumah. Takpelah masih under construction so biarlah rahsia dulu yer.. So far tengok jer foto ‘syok sendiri’ kami ni.. Hahahaaa… Lawatang singkat …

10 Cara Berbakti Kepada Kedua Ibu Bapa Kita

10 Cara Berbakti Kepada Kedua Ibu Bapa Kita

Ketika sedang blogwalking CD terjumpa satu petikan tentang 10 Cara Berbakti kepada Kedua Ibu Bapa Kita. Tertarik pula nak kongsikan artikel ni di blog CD sendiri. Terdetik di hati untuk post tentang kisah kekeluargaan dan kasih sayang sesama ahli keluarga lebih-lebih lagi tentang berbakti kepada kedua orang tua kita sebab CD sendiri dah kehilangan arwah ayah tersayang. Yang tinggal hanya …