Sunday, December 08, 2019
Kasih ibu Keluarga

Happy Belated Birthday untuk diri sendiri

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ Salam Sejahtera,   **Kesian betul dengan tajuk ni kan.. Wish birthday untuk diri sendiri pun ‘belated’. 🙂   Alhamdulillah.. Syukur yang tak terhingga dipanjatkan kepada Allah S.W.T kerana masih beri peluang kepada diri ini untuk menikmati kehidupan di dunia yang fana ni. Nikmat kehidupan yang tidak ternilai di samping insan-insan […]

Read More
Hobi Keluarga Kesihatan LifeStyle my Journey My Life Vemma Verve

Jom Swimming bersama Diana dan Shiha

Last week, hari Selasa, bersamaan 1 April.. CD bawa Mak and my brother Amy pegi Port Dickson. Plan yang spontan dengan Shiha. Actually was my idea sebab CD rasa nak ber’cuti-cuti Malaysia’. Maklumlah.. tahun 2014 ni kan adalah tahun melawat Malaysia. So, apa kata kita bercuuuuutiiii jer sepanjang tahun ni. Nak tak? Hahahahaaa… cuti-cuti dalam […]

Read More
Keluarga LifeStyle My Life

Celebrate Birthday Amri di Pizza Hut

Rasanya inilah post yang pertama tentang family CD kut. Sebenarnya ni foto-foto tahun lepas (2013) masa kitorang celebrate birthday my youngest brother Khairul Amri Md Nor a.k.a Bob Amrey yang jatuh pada 25hb Feb. “Selamat Hari Jadi adikku”… hehehee.. post tak kena time!  Dah lebih setahun kut. Birthday baru-baru ni tak buat apa-apa pun. Tapi […]

Read More
Keluarga Kesihatan LifeStyle My Family My Life

Cuti Sekolah bersama Amir Amirah Ali di Shah Alam -Part 1

Sebelum tu nak introduce sikit watak ahli keluarga yang terdapat di dalam entry kali ni ialah keluarga Kak Your (kakak CD #4), bersama suaminya Abang Li (my brother-in-law..) dan anak-anak sedara CD.. Kakak, Kak Ngah, Amir & Najihah. ********** Cuti sekolah lalu, Kak Your satu familynya datang dari Melaka, lepas menghadiri jemputan kahwin anak sedara […]

Read More
Keluarga

10 Cara Berbakti Kepada Kedua Ibu Bapa Kita

Ketika sedang blogwalking CD terjumpa satu petikan tentang 10 Cara Berbakti kepada Kedua Ibu Bapa Kita. Tertarik pula nak kongsikan artikel ni di blog CD sendiri. Terdetik di hati untuk post tentang kisah kekeluargaan dan kasih sayang sesama ahli keluarga lebih-lebih lagi tentang berbakti kepada kedua orang tua kita sebab CD sendiri dah kehilangan arwah […]

Read More
Back To Top