Kasih ibu | Keluarga

Happy Belated Birthday untuk diri sendiri

By on 01/06/2015

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ Salam Sejahtera,   **Kesian betul dengan tajuk ni kan.. Wish birthday untuk diri sendiri pun ‘belated’. 🙂   Alhamdulillah.. Syukur yang tak terhingga dipanjatkan kepada Allah S.W.T kerana masih beri peluang kepada diri ini untuk menikmati kehidupan di dunia yang fana ni. Nikmat kehidupan yang tidak ternilai di samping insan-insan […]

Continue Reading

Keluarga

Balik Kampung Ambik Emak

By on 26/10/2014

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, Today CD balik kampung ambik my mom. Dah sebulan dah mak dok kat kampung jaga my nenek. Suddenly mak call suruh balik ambik dia. Yeyyyyy…. Rinduuu…. [internet slow la pulak nak upload foto my mom yang comel-nanti update lah] Doakan CD selamat pergi dan pulang… kepada geng2 #Ladyboss tu, nanti kita […]

Continue Reading

Hobi | Keluarga | Kesihatan | LifeStyle | my Journey | My Life | Vemma | Verve

Jom Swimming bersama Diana dan Shiha

By on 07/04/2014

Last week, hari Selasa, bersamaan 1 April.. CD bawa Mak and my brother Amy pegi Port Dickson. Plan yang spontan dengan Shiha. Actually was my idea sebab CD rasa nak ber’cuti-cuti Malaysia’. Maklumlah.. tahun 2014 ni kan adalah tahun melawat Malaysia. So, apa kata kita bercuuuuutiiii jer sepanjang tahun ni. Nak tak? Hahahahaaa… cuti-cuti dalam […]

Continue Reading

Keluarga | Kesihatan | LifeStyle | My Family | My Life

Cuti Sekolah bersama Amir Amirah Ali di Shah Alam -Part 1

By on 28/03/2014

Sebelum tu nak introduce sikit watak ahli keluarga yang terdapat di dalam entry kali ni ialah keluarga Kak Your (kakak CD #4), bersama suaminya Abang Li (my brother-in-law..) dan anak-anak sedara CD.. Kakak, Kak Ngah, Amir & Najihah. ********** Cuti sekolah lalu, Kak Your satu familynya datang dari Melaka, lepas menghadiri jemputan kahwin anak sedara […]

Continue Reading

Keluarga | LifeStyle | My Life

Melawat Rumah Baru Kak Azimah

By on 06/01/2014

Alhamdulillah… Finally dapat melawat rumah baru my sister (Kak Azimah #6) di Bedong, near rumah mak mertua dia di Taman Rasa Sayang. Melaram sakan la pulak depan cermin rumah dia tapi CD lupa plak nak ambik foto sekitar rumah. Takpelah masih under construction so biarlah rahsia dulu yer.. So far tengok jer foto ‘syok sendiri’ […]

Continue Reading

Keluarga

10 Cara Berbakti Kepada Kedua Ibu Bapa Kita

By on 15/03/2013

Ketika sedang blogwalking CD terjumpa satu petikan tentang 10 Cara Berbakti kepada Kedua Ibu Bapa Kita. Tertarik pula nak kongsikan artikel ni di blog CD sendiri. Terdetik di hati untuk post tentang kisah kekeluargaan dan kasih sayang sesama ahli keluarga lebih-lebih lagi tentang berbakti kepada kedua orang tua kita sebab CD sendiri dah kehilangan arwah […]

Continue Reading