Salam Aidil Fitri.. Maaf Zahir Batin

Bismillah.. Selamat Hari Raya Aidil Fitri buat semua umat Islam di seluruh Malaysia dan Duniaa… Walaupun Aidil Fitri tahun ni disambut dengan cara yang sederhana tapi Alhamdulillah tetap meriah lebih-lebih lagi bila dapat kumpul ramai-ramai. Seperti biasa, setiap tahun memang tak pernah cukup 9 beradik.. tapi tak mengapalah.. nak buek camno? Janji ado.. hehehee.. Ok sebab mode masih sibuk beraya …

Bawa Damia beriadah di Taman Bukit Jalil

Banyak entry yang sedang ‘pending’ dan masih dalam draft lagi sebab CD hold kejap cerita-cerita CD di Melaka baru-baru ni. Xpe nanti publish balik lah tu.. Anyway this time nak post foto-foto anak buah CD yang tengah ‘Hot’ buat masa ni iaitu Nur Damia Salsabila bt Khairul Anuar. Anak abang CD (Abang Yon #5). Hot bukan sebab apa.. sebab dia …

Jom Swimming bersama Diana dan Shiha

Last week, hari Selasa, bersamaan 1 April.. CD bawa Mak and my brother Amy pegi Port Dickson. Plan yang spontan dengan Shiha. Actually was my idea sebab CD rasa nak ber’cuti-cuti Malaysia’. Maklumlah.. tahun 2014 ni kan adalah tahun melawat Malaysia. So, apa kata kita bercuuuuutiiii jer sepanjang tahun ni. Nak tak? Hahahahaaa… cuti-cuti dalam Malaysia jer lah. Kami gerak …

Celebrate Birthday Amri di Pizza Hut

Rasanya inilah post yang pertama tentang family CD kut. Sebenarnya ni foto-foto tahun lepas (2013) masa kitorang celebrate birthday my youngest brother Khairul Amri Md Nor a.k.a Bob Amrey yang jatuh pada 25hb Feb. “Selamat Hari Jadi adikku”… hehehee.. post tak kena time!  Dah lebih setahun kut. Birthday baru-baru ni tak buat apa-apa pun. Tapi seingat CD we all ada …

Menjana Perubahan Positif Dalam Kehidupan Seharian

Menjana Perubahan Positif Dalam Kehidupan Seharian

Bismillah, Alhamdulillah.. hari ni tetiba mood baik la pulak dengan ‘Bismillah’ bagai.. In Shaa Allah sesuai dengan tagline baru yang CD nak perkenalkan di sini iaitu ‘Menjana Perubahan Positif Dalam Kehidupan Seharian’. Fikir punya fikir so CD rasa this is the best one. Lagipun selari dengan tagline bisnes yang CD jalankan ni iaitu.. Making a Positive Difference Starts with People …

Cuti Sekolah bersama Amir Amirah Ali di Shah Alam -Part 1

Cuti Sekolah bersama Amir Amirah Ali di Shah Alam -Part 1

Sebelum tu nak introduce sikit watak ahli keluarga yang terdapat di dalam entry kali ni ialah keluarga Kak Your (kakak CD #4), bersama suaminya Abang Li (my brother-in-law..) dan anak-anak sedara CD.. Kakak, Kak Ngah, Amir & Najihah. ********** Cuti sekolah lalu, Kak Your satu familynya datang dari Melaka, lepas menghadiri jemputan kahwin anak sedara ‘Busu Ali’ (abang Li) di …

Melawat Rumah Baru Kak Azimah

Melawat Rumah Baru Kak Azimah

Alhamdulillah… Finally dapat melawat rumah baru my sister (Kak Azimah #6) di Bedong, near rumah mak mertua dia di Taman Rasa Sayang. Melaram sakan la pulak depan cermin rumah dia tapi CD lupa plak nak ambik foto sekitar rumah. Takpelah masih under construction so biarlah rahsia dulu yer.. So far tengok jer foto ‘syok sendiri’ kami ni.. Hahahaaa… Lawatang singkat …

Selamat Tahun Baru 2013 dari CD

Selamat Tahun Baru 2013 dari CD

Assalamualaikum dan salam sejahtera, Di kesempatan ni CD nak ucapkan Selamat Tahun Baru 2013 terutama sekali buat anda yang sedang membaca entry CD ni..buat ahli keluarga tercinta, rakan-rakan seperjuangan, rakan-rakan Vemma dan kepada semua hamba Allah yang berada di segenap muka bumi ni.. Cepat sungguh masa berlalu. Sedar tak sedar dah masuk 2013 &  umur CahayaDiana.com ni pun dah cecah …