Senarai Projek Video Cahaya Diana 2016

Projek Video Cahaya Diana 2016 : Jarang sebenarnya kak D share artwork di media sosial. Selalu dok bercerita tentang kerja kak D jer. Jadi, entry ni khas untuk kak D share tentang hasil kerja untuk projek video sepanjang tahun 2016. Alhamdulillah, tahun ni sebenarnya tahun ‘come back’ kak D dalam industri. Kak D mula serius untuk ‘come back’ dengan guna nama syarikat …

Tips Untuk Penggambaran Video Temubual (OTEC)

Tips Untuk Penggambaran Video Temubual atau Interview ni kalau diikutkan memang banyak. Tapi untuk artikel kali ni CD just nak share tips penggambaran video temubual atau interview  yang paling simple, tak memerlukan equipment yang banyak. Hanya sebuah camera Canon EOS 7D, tripot dan audio recorder pun hanya gunakan Zoom H1 sahaja. Terdapat banyak jenis interview. Ada yang spontan, tak dirancang …

Projek Video Allahyarhamah Datuk Sharifah Aini Dalam Kenangan

Currently saya sedang menyiapkan video Allahyarhamah Datuk’ Sharifah Aini Dalam Kenangan. Projek video CDS kali ni dihasilkan untuk satu majlis ‘eksklusif’ yang dianjurkan oleh teman rapat arwah dan juga peminat no. 1 Allahyarhamah Datuk Sharifah Aini sendiri. Majlis ini dianjurkan untuk mengeratkan silaturrahim sesama peminat arwah. Bila edit video ni, saya secara tak langsung terpaksa membuat beberapa review video-video arwah …

Videogirl tersepit di khalayak ramai

Today CD nak share beberapa koleksi foto ketika CD bersama team The Photolicious membuat Live Update event para artis. Menariknya CD sendiri tak perasan yang diri ni turut ‘ter-candid’ dalam foto tu. “Moment” tu yang rare tu.. Hahahaha…  Maklumlah.. kita ni videogirl jer. So selalu sedih sebab dalam video tu takde muka CD (sibuk nak interframe jugakkan). Tapi tanpa disedari… …