Artwork | Behind The Scenes | Projek Video CDS | Slider

Senarai Projek Video Cahaya Diana 2016

By on 08/11/2016

Projek Video Cahaya Diana 2016 : Jarang sebenarnya kak D share artwork di media sosial. Selalu dok bercerita tentang kerja kak D jer. Jadi, entry ni khas untuk kak D share tentang hasil kerja untuk projek video sepanjang tahun 2016. Alhamdulillah, tahun ni sebenarnya tahun ‘come back’ kak D dalam industri. Kak D mula serius untuk […]

Continue Reading

Projek Video CDS | Slider | Tips Video

Tips Untuk Penggambaran Video Temubual (OTEC)

By on 29/08/2015

Tips Untuk Penggambaran Video Temubual atau Interview ni kalau diikutkan memang banyak. Tapi untuk artikel kali ni CD just nak share tips penggambaran video temubual atau interview  yang paling simple, tak memerlukan equipment yang banyak. Hanya sebuah camera Canon EOS 7D, tripot dan audio recorder pun hanya gunakan Zoom H1 sahaja. Terdapat banyak jenis interview. […]

Continue Reading

Projek Video CDS

Projek Video Allahyarhamah Datuk Sharifah Aini Dalam Kenangan

By on 19/08/2015

Currently saya sedang menyiapkan video Allahyarhamah Datuk’ Sharifah Aini Dalam Kenangan. Projek video CDS kali ni dihasilkan untuk satu majlis ‘eksklusif’ yang dianjurkan oleh teman rapat arwah dan juga peminat no. 1 Allahyarhamah Datuk Sharifah Aini sendiri. Majlis ini dianjurkan untuk mengeratkan silaturrahim sesama peminat arwah. Bila edit video ni, saya secara tak langsung terpaksa […]

Continue Reading

Artis | Behind The Scenes | Event | Projek Video CDS | Slider

Videogirl tersepit di khalayak ramai

By on 03/06/2015

Today CD nak share beberapa koleksi foto ketika CD bersama team The Photolicious membuat Live Update event para artis. Menariknya CD sendiri tak perasan yang diri ni turut ‘ter-candid’ dalam foto tu. “Moment” tu yang rare tu.. Hahahaha…  Maklumlah.. kita ni videogirl jer. So selalu sedih sebab dalam video tu takde muka CD (sibuk nak […]

Continue Reading