Slider | Video Editor

Aplikasi Penyuntingan Video Terbaik 2017

By on 04/04/2017

اَلسَّلاَ مُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Ramai yang tanya saya tentang apakah Aplikasi Penyuntingan Video Terbaik 2017 ? Agak susah nak jawab sebab saya bukan seorang editor yang selalu bertukar-tukar software/ aplikasi video editor. Sebagai seorang professional video editor, saya hanya biasa dengan software/aplikasi yang bersesuaian dengan tuntutan kerja saya. Semestinya aplikasi Final Cut Pro […]

Continue Reading

Slider | Tip Pemasaran

Nak Produk Anda Viral? Guna Cara ni…

By on 06/01/2017

Nak Produk Anda Viral? Guna Cara ini : Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Artikel ni kak D copy and paste dari posting kak D baru-baru ni di fesbuk tapi edit sikitlah nak bagi sedap dibaca. Tak tahulah anda ‘bran’ ke tak untuk buat benda-benda macam ni. Hehehee.. apa-apa pun kak D sekadar berkongsi pengalaman… —– Dulu masa blajaq tentang […]

Continue Reading

Artwork | Behind The Scenes | Projek Video CDS | Slider

Senarai Projek Video Cahaya Diana 2016

By on 08/11/2016

Projek Video Cahaya Diana 2016 : Jarang sebenarnya kak D share artwork di media sosial. Selalu dok bercerita tentang kerja kak D jer. Jadi, entry ni khas untuk kak D share tentang hasil kerja untuk projek video sepanjang tahun 2016. Alhamdulillah, tahun ni sebenarnya tahun ‘come back’ kak D dalam industri. Kak D mula serius untuk […]

Continue Reading

Projek Video CDS | Slider | Tips Video

Tips Untuk Penggambaran Video Temubual (OTEC)

By on 29/08/2015

Tips Untuk Penggambaran Video Temubual atau Interview ni kalau diikutkan memang banyak. Tapi untuk artikel kali ni CD just nak share tips penggambaran video temubual atau interview  yang paling simple, tak memerlukan equipment yang banyak. Hanya sebuah camera Canon EOS 7D, tripot dan audio recorder pun hanya gunakan Zoom H1 sahaja. Terdapat banyak jenis interview. […]

Continue Reading

Artwork | Behind The Scenes | Slider

Video Newborn Photoshoot anak artis Malaysia

By on 04/06/2015

Today CD nak share beberapa koleksi video newborn photoshoot a.k.a video behind the scenes yang CD shoot dan edit sendiri ketika follow team The Photolicious. Video 1:Behind the scenes newborn photoshoot anak penyanyi Black, Khaleef Dayyan. Video 2: Baby Khawlah Al-Azwar, puteri sulung Diana Amir dan Habib Video 3: Newborn Photoshoot anak Beby Maembong, Prince […]

Continue Reading

Artis | Behind The Scenes | Event | Projek Video CDS | Slider

Videogirl tersepit di khalayak ramai

By on 03/06/2015

Today CD nak share beberapa koleksi foto ketika CD bersama team The Photolicious membuat Live Update event para artis. Menariknya CD sendiri tak perasan yang diri ni turut ‘ter-candid’ dalam foto tu. “Moment” tu yang rare tu.. Hahahaha…  Maklumlah.. kita ni videogirl jer. So selalu sedih sebab dalam video tu takde muka CD (sibuk nak […]

Continue Reading