Tutorial

Download video tanpa guna software

By on 28/09/2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera,   Lama CD tak buat tutorial.. Setelah membuat beberapa analisis rupa-rupanya banyak permintaan dari kenalan CD sendiri yang minta buat beberapa tutorial terutama tentang blog. Kalau diikutkan banyak jer tutorial tentang perkara-perkara blogging ni di kalangan blogger. Tapi tu lah, bila kita suruh diorang cari sendiri tak nak.. CD pun dah […]

Continue Reading

Adobe Dreamweaver | Tutorial

Tutorial Membuat Website Dengan Dreamweaver

By on 27/03/2012

Bismillah.. Bagi anda yang suka ‘menyusahkan diri sendiri’ untuk belajar sendiri cara-cara untuk membuat website menggunakan software Adobe Dreamweaver, di sini CD nak share dengan anda langkah demi langkah yang agak complicated (jika anda memang bermula dari ‘0’ la).. Tapi jika anda memang dah terer.. sure langkah-langkah ni sebenarnya mudah jer. Sebelum tu nak bagitahu […]

Continue Reading

Tutorial

Panduan Install & Create Account Skype

By on 19/06/2011

Bagaimana nak Install Skype & Create Skype account atau dalam erti kata lain.. sign up akaun skype.. lebih kurang la tu. Janji kita semua boleh faham… Sekali lagi CD tegaskan di sini.. dalam menjalankan bisnes Vemma, CD memang 100% coaching dengan PM yg dari jarak jauh dengan guna Skype sahaja.. So, nak tak nak .. […]

Continue Reading

Tutorial

Jom Download Skype!

By on 12/06/2011

Langkah2 utk Download Skype.. Jom ke website ni dulu; www.skype.com STEP 1 STEP 2 STEP 3 STEP 4 PENTING! (Kenalpasti icon/logo ‘SkypeSetup.exe’ aplication supaya senang nak cari di dalam hard disk / desktop anda). Skype yang di download dari internet akan disimpan di dalam komputer/PC kita dalam format begini : SkypeSetup.exe (lihat gambarajah di bawah). […]

Continue Reading