Saturday, December 14, 2019
Final Cut Pro Tutorial Video Editor Video Tutorial

Cara buat Color Grading menggunakan Final Cut Pro X

Cara buat color grading menggunakan Final Cut Pro X: Since ada yang bertanya tentang bagaimana nak buat color grade di fcp X, so CD pun cuba cari video tutorial yang mudah untuk difahami. Tu pun kalau anda faham bahasa inggeris lah. Alaa.. senang jer sebab bahasa inggeris yang digunakan pun bukan bahasa yang bombastic sangat. […]

Read More
Facebook post Penulisan Skrip Video Editor

Penulisan Skrip – 3 Perkara Penting Dalam Sesebuah Cerita

Soalan: Apakahย 3 Perkara penting dalam sesebuah cerita? Jawapan : “Pertama ialah.. Skrip… Kedua.. Skrip… dan ketiga juga adalah Skrip…” ~ Hitchcock ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜… Skrip ni adalah bukti pertama dlm penghasilan sesebuah drama/ filem… Ini pula kata2 keramat dari producer dan director tersohor industri perfileman U-Wei Hj Shaari. Semalam CD bincang pasal ini lah bersama otai penulisan […]

Read More
Slider Video Editor

Aplikasi Penyuntingan Video Terbaik 2017

ุงูŽู„ุณู‘ูŽู„ุงูŽ ู…ู ุนูŽู„ูŽูŠู’ูƒูู…ู’ ูˆูŽุฑูŽุญู’ู…ูŽุฉู ุงู„ู„ู‡ู ูˆูŽุจูŽุฑูŽูƒูŽุง ุชูู‡ู Ramai yang tanya saya tentang apakah Aplikasi Penyuntingan Video Terbaik 2017 ? Agak susah nak jawab sebab saya bukan seorang editor yang selalu bertukar-tukar software/ aplikasi video editor. Sebagai seorang professional video editor, saya hanya biasa denganย software/aplikasi yang bersesuaian dengan tuntutan kerja saya. Semestinya aplikasi Final Cut Pro […]

Read More
Back To Top