CahayaDiana.com ®

💕 Coretan Hati Cik Editor - Bukan Blog Gosip Artis 💕
Vemma

Jom Mulakan Hari Anda dengan Vemma!

09/09/2013

vemmaessential

“Perlukan alternative untuk meningkatkan tenaga anda sepanjang hari? Tidak perlu tercari-cari lagi kerana VeMMA menawarkan satu solusi semulajadi untuk anda.”

Chewaahhh..ayat iklan tu. Tapi percayalah kerana ianya benaaarrrr…

Kita selalu dengar ayat macam ni…

“Apa yang anda makan, membentuk diri anda hari ini”

Tapi hari ni CD nak tukar sikit kata-kata tu.. hmmm.. tukar macam ni pulak.

“Apa yang anda minum membentuk diri anda hari ini”.

Ok tak? CD nak tukar word ‘makan’ jadi ‘minum’ bukan sebab apa. Sebabnya..sekarang ni perasan tak ramai diantara kita tak kira tua atau muda suka minum minuman ringan yang berbentuk gula atau minuman yang ada kafein konon-kononnya untuk tambah tenaga. Tak payah cakap orang lain lah. Dulu CD pun sama.. suka ambil kopi (especially yang 3 in 1) untuk tambah tenaga. Bagi mereka yang ‘workaholic’ tu kerja sampai lewat-lewat malam for sure u all pun ada ambil minuman tenaga kan? Tapi perasan tak biasanya anda hanya akan bertahan beberapa jam sahaja.. lepas tu penat semula. Jangan cakap kat CD yang anda tak tahu akan kemudaratannya sebab ramai orang dah tahu… jeng jeng jenggg… Ok kalau anda tak tahu, meh sini CD nak bagi tahu… Kebiasaannya, orang yang mengamalkan minuman tenaga mereka akan mendapat rangsangan tenaga ekstra tapi kesannya hanya sementara jer.

Kajian yang dijalankan menunjukkan bahawa pengambilan minuman bergula dan minuman tenaga yang berlebihan akan membuat anda bertambah letih dan tidak baik dari segi jasmani dan minda. Sekiranya anda meneruskan amalan ini, anda akan mencetuskan implikasi yang jauh lagi merugikan apabila badan anda penuh dengan gula dan kafein yang berlebihan.

Jadi, apa yang harus anda lakukan apabila tenaga alternative dperlukan? Di sinilah Vemma boleh tawarkan kepada anda.

Vemma, Suatu Pilihan Cecair Tambahan yang Lebih Sihat

VeMMA, sebuah syarikat berangkaian yang canggih dan sudah terkenal dengan produknya yang hebat iaitu satu cecair sebagai nutrisi tambahan yang dikenali sebagai Program Pemakanan VeMMA. Cecair nutrisi yang berperisa ini mengandungi mengandungi pelbagai ramuan yang baik untuk kesihatan, seperti vitamin, mineral dan antioksidan. Rumusan ini adalah hasil kajian oleh Dr.Yibing Wang, M.D., Ph.D., salah seorang perumus produk pemakanan yang terkemuka di Amerika Syarikat.

Dengan menghimpunkan lebih daripada 65 jenis mineral yang berasaskan tumbuhan, aloe vera organic yang kaya dengan glikonutrien dan teh hijau organic, VeMMA memberikan anda tenaga yang lebih di samping manfaat kesihatan jangka panjang. Sebahagian daripada rumusannya yang menakjubkan adalah buah manggis (haaa..jangan terkejut yer..) yang amat popular di rantau Asia Tenggara, terutamanya Malaysia. Buah-buahan berwarna ungu ini digelar sebagai “ratu buah-buahan” atas sebab paras antioksidannya yang amat tinggi serta rasanya yang enak.

Kajian menunjukkan perubahan yang positif dan ketara dari aspek penyerapan nutrient dan fungsi badan. Kemujaraban ini membolehkan VeMMA untuk menuntut dirinya sebagai satu rumusan yang hebat dan bersifat bioketersediaan dengan pelbagai manfaat kesihatan!

Oleh itu, kepada adik2 student yang berjaga lewat malam untuk mengiapkan assignment, kepada abang2 lori yang berjaga malam untuk driving, kakak2, pakcik2, makcik2 dan semua golongan masyarakat yang workaholic tu.. pesanan saya.. kerja-kerja juga..kesihatan jangan diabaikan yer. Kalau penat kerja, berhenti kejap untuk minum Vemma. Pastikan anda sentiasa sihat demi diri sendiri, keluarga & orang-orang yang anda sayang.

Jangan jadi macam CD dulu.. kerja kuat sampai tak fikirkan kesihatan diri. Dah sakit, lagi banyak pulak wang yang akan keluarkan untuk menampung kos rawatan kita tu..CD cakap ni sebab dah penah jadi kat CD lah.. dan dengar  jugak banyak kes yang dah jadi macam ni.

Rethink Your Energy Drink!

  1. tak rugi anda mencubanya..sangat sesuai untuk semua peringkat umur dan siapa yg tercari satu suplemen kompleks yg penuh dgn vitamin dan mineral.. jadikan sebagai minuman harian.

  2. Produk Vemma meang terbaik. Minumannya seperti Vemma Renew dan Verve remix memang power, bertenaga, berkhasiat dan memberi kekuatan yang luarbiasa terhadap tubuh badan kita.

  3. بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم Assalamualaikum
    Inilah amalan kak Anie selama lebih dari 5 tahun..2oz vemma setiap hari..hatta bila Kak Anie berada diluar negara..Vemma tidak akan ku tinggalkan. kenapa yek?

    Pertama dengan izin Allah Yarobbi untuk sihat badan dan tenaga dan selebih nya..AWET MUDA MA…

    Subhanallah…
    kak Anie ajak kita terjah…Wakaf Al-Quran Bantuan Bencana BanjirMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge