CahayaDiana.com

Video Editor by Profession, Blogger by Passion
Artwork | Video Klip

Video Klip Gadis Ayu versi Unimas

By on 27/09/2010

Assalamualaikum & Salam Sejahtera… Satu malam yang indah, CD sengaja surfing di Youtube kalau ada video klip yang CD edit masa zaman jadi ‘budak skolah’ kt unimas dulu. Maklumlah.. sekarang ni ramai sangat student suka meng’upload’ artwork masing-masing di Youtube … Maka CD pun teringat baliklah video hasil karya pertama CD dalam bidang editing tu.. […]

Continue Reading

My Life | Umum

Mukadimah..

By on 19/08/2010

Assalamualaikum & selamat sejahtera kepada pembaca semua… Alhamdulillah.. akhirnya berjaya jugak saya terbitkan blog yg diberi nama CahayaDiana.com ni.. Ini adalah personal blog saya khas untuk berkongsi tentang pengalaman2 saya sama ada di bidang videografi, fotografi, penulisan, grafik dan dan lain-lain yang saya rasa nak share di sini. Selain tu saya nak tulis jugak apa […]

Continue Reading

TV/Filem

Penerbit belum berani

By on 08/05/2009

Artikel ini bertujuan untuk rujukan diri sendiri sahaja. Tarikh bilakah artikel ini dikeluarkan tak dapat dipastikan. Apa2 pun kita layan jer lah.. ****** Oleh Ismail Muhamad am@hmetro.com.my Pandangan itu disuarakan Presiden Persatuan Pekerja Profesional Filem Malaysia (Profima), Kapten (K) Khir Mohd Noor yang mengharapkan ada syarikat produksi filem dan drama tempatan menghasilkan sesuatu yang boleh […]

Continue Reading

TV/Filem

Khayalan penerbit drama, filem Melayu kena dipantau

By on 07/05/2009

Artikel ini bertujuan untuk rujukan diri sendiri sahaja. Sumber dari: www.utusan.com.my¬†. Bertarikh 5/5/2009 ********* SUDAH saban kali penerbit drama dan filem Melayu dikritik kerana gagal memartabatkan slogan ‘Filem kita wajah kita’. Terbaru, dalam Utusan Malaysia 4 Mei yang lalu mereka ditegur lagi kerana kegagalan memartabatkan bahasa Melayu yang baik. Sebaliknya mereka memilih menggunakan ‘bahasa longkang’ […]

Continue Reading