Tuesday, October 22, 2019
Tutorial

Jom Download Skype!

Langkah2 utk Download Skype.. Jom ke website ni dulu; www.skype.com STEP 1 STEP 2 STEP 3 STEP 4 PENTING! (Kenalpasti icon/logo ‘SkypeSetup.exe’ aplication supaya senang nak cari di dalam hard disk / desktop anda). Skype yang di download dari internet akan disimpan di dalam komputer/PC kita dalam format begini : SkypeSetup.exe (lihat gambarajah di bawah). […]

Read More
my Journey My Life Testimoni

“Sahabat Sejati Datangnya Dimasa Sulit”- Eddy Sunarjono

Assalamualaikum, Rasanya masih tak terlambat utk CD post kan di sini tentang satu testimoni khas yg dikirim oleh pak Eddy dan sempena ulang tahun CD..katanya 🙂 memang testimoni ni diemailkan kepada CD pada malam ulang tahun CD, 29 Mei lepas. Terharu pun ada, anyway..thanks pak Eddy.. ok xnak buang masa, jom baca isi kandungan email […]

Read More
Event

VEMMA® NAMED AS FINALIST IN FOUR CATEGORIES IN 2011 AMERICAN BUSINESS AWARDS

9th annual Stevie® Awards will be presented on June 20 in New York City 05.12.2011– Scottsdale, AZ — Vemma was named a Finalist today in four different categories in the 2011 American Business Awards. The Finalist categories include BK Boreyko, for Executive of the Year — Health Products & Services; Corporate Social Responsibility Program of […]

Read More
Testimoni

Tips Motivasi – 3 Perkara Perlu Digabung Jika Mahu Komited Ke Arah Kejayaan

Usaha ke arah kejayaan adalah komitmen gabungan 3 perkara. Ketiga-tiga perkara ini adalah seperti berikut: 1. Hati. 2. Minda. 3. Tindakan. Ketiga-tiganya kenalah baik, kenalah positif, kenalah digabung sekata. Andai kata hati dan minda positif tapi tindakan negatif, kesannya akan jadi negatif. Andai kata hati, minda dan tindakan jadi positif, kesannya jadi positif. Ketiga-tiga perkara […]

Read More
Testimoni

Testimoni Vemma Premix oleh Diamond Leader Zawiyah Hashim

Pn. Zawiyah Hashim, 59 telah berjaya mencapai targetnya untuk achieve Diamond rank di dalam bisnes online Vemma sebelum hari jadinya yg ke 60 pada 26 January 2011. Usia bukan penghalang & beliau telah berjaya membuktikan kejayaannya mencapai Diamond Leader hanya dalam tempoh 3 bulan menyertai Vemma. Congratulations buat new Diamond Leader Zawiyah Hashim yang telah […]

Read More
Testimoni

Cara paling efektif dalam periklanan

Dalam perniagaan kita perlu titik beratkan soal promosi. Promosi berkait rapat dengan periklanan. Kebanyakan perniagaan gagal kerana kurangnya promosi. Jom kita tengok tip perniagaan dari Jutawan Internet kita… Apabila mengiklankan perniagaan anda, cara paling efektif adalah dengan cara memperbanyakkan medium-medium iklan. Bermaksud, jangan tumpukan kepada satu cara sahaja seperti mengedarkan leaflet sahaja. Gunakan kepelbagaian kaedah […]

Read More
Artwork Video Klip

Video Klip Gadis Ayu versi Unimas

Assalamualaikum & Salam Sejahtera… Satu malam yang indah, CD sengaja surfing di Youtube kalau ada video klip yang CD edit masa zaman jadi ‘budak skolah’ kt unimas dulu. Maklumlah.. sekarang ni ramai sangat student suka meng’upload’ artwork masing-masing di Youtube … Maka CD pun teringat baliklah video hasil karya pertama CD dalam bidang editing tu.. […]

Read More
My Life Umum

Mukadimah..

Assalamualaikum & selamat sejahtera kepada pembaca semua… Alhamdulillah.. akhirnya berjaya jugak saya terbitkan blog yg diberi nama CahayaDiana.com ni.. Ini adalah personal blog saya khas untuk berkongsi tentang pengalaman2 saya sama ada di bidang videografi, fotografi, penulisan, grafik dan dan lain-lain yang saya rasa nak share di sini. Selain tu saya nak tulis jugak apa […]

Read More
Back To Top