CahayaDiana.com ®

💕 Coretan Hati Cik Editor - Bukan Blog Gosip Artis 💕
Mutiara Kata | Umum

Sahabat umpama Garam Gula Beras Dessert Sayur ?

By on 13/02/2017

Puisi tentang Sahabat : Assalamualaikum dan salam sejahtera. Tentu ada di sini yang mencari Puisi tentang Sahabat atau dalam istilah lain.. mutiara kata tentang sahabat; kata-kata indah tentang sahabat; ayat-ayat puitis; kata-kata indah tentang sahabat untuk ditujukan buat seseorang yang bergelar sahabat, rakan, kawan, teman dan yang sewaktu dengannya. Kak D memang penggemar puisi dan […]

Continue Reading

Slider | Tip Pemasaran

Nak Produk Anda Viral? Guna Cara ni…

By on 06/01/2017

Nak Produk Anda Viral? Guna Cara ini : Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Artikel ni kak D copy and paste dari posting kak D baru-baru ni di fesbuk tapi edit sikitlah nak bagi sedap dibaca. Tak tahulah anda ‘bran’ ke tak untuk buat benda-benda macam ni. Hehehee.. apa-apa pun kak D sekadar berkongsi pengalaman… —– Dulu masa blajaq tentang […]

Continue Reading

CDVLog

Selamat Tahun Baru 2017 – VLog Pertama Recap Projek Video 2017

By on 05/01/2017

Selamat Tahun Baru 2017 – VLog Pertama Recap Projek Video 2017: Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Harap belum terlambat untuk kak D ucapkan Selamat Tahun Baru 2017. Alhamdulillah masih diberi peluang untuk terus bernafas hingga ke tahun 2017. Semoga kita semua lebih dikurniakan kehidupan yang lebih baik sepanjang 2017 ni. Alhamdulillah. Hari ini dalam sejarah.. hehehe.. Finally kak […]

Continue Reading

Motivasi | my Mentor

Persamaan Cahaya Diana dan Irfan Khairi

By on 09/11/2016

Persamaan Cahaya Diana dan Irfan Khairi : Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Sedap tak tajuk entry ni… maaf la ada unsur2 *perasaan sket.. konon-konon kak D ada persamaan dengan Pakar Jutawan Internet Malaysia, Dr. Irfan Khairi. Alaa… bagi chance la kak D nak ambik aura jutawan IK sket. 😀 Entry ni dibuat sempena ulang tahun yang pertama kak […]

Continue Reading

Motivasi

7 Tips Motivasi Pagi Untuk Lebih Semangat

By on 08/11/2016

7 Tips Motivasi Pagi Untuk Lebih Semangat : Assalamualaikum & Salam Sejahtera..   Perkara terbaik yang anda patut lakukan pada waktu pagi ialah; 1. Bersyukur..Bersyukur…dan Bersyukur.. Bersyukur sebab anda masih diberikan peluang untuk menerukan hidup. Anda juga masih diberikan kesempatan untuk melakukan yang terbaik pada hari ini, lebih baik daripada hari kelmarin. 2.Tekad Bermotivasi Pasang […]

Continue Reading

Memory Remains | Personal

Diana Jangan Menangis kalau Ayah Meninggal Dunia – Part 2

By on 20/09/2016

اَلسَّلاَ مُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Sambungan dari post  Diana Jangan Menangis kalau Ayah Meninggal Dunia (Part 1) . Klik sini untuk baca Part 1. 💕💕💕💕💕💕💕💕 Saya tertunggu-tunggu apa yang dia nak cakap dan contoh apa yang ustaz Yaakob nak bagi. Ustaz ni berkalau-kalau pulak dengan saya. Lambat-lambat pulak dia cakap.. “Kalau apa?..cepatlah cakaappp…!” ~ Geram […]

Continue Reading

Memory Remains | Personal

Diana Jangan Menangis Kalau Ayah Meninggal Dunia…

By on 19/09/2016

اَلسَّلاَ مُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ “Diana jangan menangis kalau ayah meninggal dunia..” Pesan seorang ustaz semasa saya dipanggil ke bilik Kafa sementara menanti makcik datang untuk jemput saya pulang ke rumah. Saya masih ditingkatan 1 time tu dan tinggal di asrama. Jarak rumah dengan sekolah memang jauh.. Lebih kurang 1 jam perjalanan. Memang terkejutlah tiba-tiba […]

Continue Reading