CahayaDiana.com ®

💕 Coretan Hati Cik Editor - Bukan Blog Gosip Artis 💕
Event | Facebook | review | Seminar

Seminar Chapter F Sifu FB Ads memang Ohsem!

09/11/2014

Seminar Chapter F Sifu FB Ads memang Ohsem! – Itulah ayat terbaik yang CD nak bagi untuk seminar yang CD hadiri semalam di Wisma MCA, Kuala Lumpur.

safe_image
5 Teknik Killer dibongkarkan.. Memang Terbakarrr..tak sabar nak KiLL! hahahaa..

Ternyata tak rugi CD pergi sekali lagi ke seminar Chapter F Sifu FB Ads ni untuk ‘recharge’ semula ilmu periklanan facebook. Kali ni 5 Teknik Killer periklanan fb dibongkarkan. Terbakar hangus kami dibuatnya dari pukul 8 pagi hingga 6.30 petang. Huhuhuuu…

 

CD sebenarnya dah berguru dengan sifu Jamaluddin Bahari (Sifu Jamal), peneraju utama Sifu FB Ads ni dah lama. Time tu CD join seminar Apprentice. Memang best tapi CD belajar tak habis. Hahahaa… Biasalah.. tergendala dengan kerja-kerja lain yang takde kesudahan. Tapi CD masih bersemangat untuk teruskan belajar dengan beliau. Lebih-lebih lagi beliau sangat humble, ada sense of humor dan ikhlas dalam menyampaikan ilmu. Pendek kata memang tip top lah Sifu FB Ads ni!

seminar_chapter_f_sifu_fb_ads_wisma_mca
sumber: Fanpage Sifu FB Ads

Sekarang ni semakin ramai student yang datang. Sambutan sangat hebat. Memang ohsem seminar Chapter F ni. Tak tahu pulak dah masuk batch ke-3 rupanya. Kalau diikutkan, Sifu FB Ads dah taknak buat seminar dah tahun ni. Cukup dengan 2 batch jer, tetapi atas permintaan ramai, sifu Jamal tak sampai hati nak hampakan permintaan mereka. Baik hati sifu ni. Terpaksa tunda niat untuk berehat semata-mata untuk penuhi permintaan mereka yang dahagakan ilmu periklanan facebook dari pakar. Katanya.. dalam setahun beliau mampu buat 3 seminar jer. Huh..nasib baik CD sempat datang untuk bacth yang ke-3 ni. Siap ajak 2 kawan lagi iaitu Haniff Hadi dan kak Shima.

seminar_chapter_f_sifu_fb_ads_9_nov_2014_02
Datang bertiga dengan Haniff Hadi dan kak Shima

Paling menarik dalam seminar ni, Sifu FB Ads turut melancarkan buku ‘fizikal’ sulung beliau (bukan ebook yer) iaitu Legenda Jutawan Facebook. Buku terbitan Jootawan Group Sdn. Bhd. ini membongkar Rahsia Menghasilkan 6-7 Angka di Facebook. CD tak ketinggalan membeli senaskhah. Dapat harga promosi youuu…. . Bagi yang nak miliki buku ni boleh terus beli DI SINI.

buku_jutawan_lagenda_facebook_sifu_fb_ads_autograph
Bangga cek..ada tandatangan eksklusif sifu di sini.. 😉

Ilmu periklanan facebook (FB Ads marketing) ni memang kita kena sentiasa belajar sebab paparan fb selalu berubah-ubah setiap bulan. Nasib baiklah sifu Jamal ni pro orangnya dan sentiasa update tentang berita terkini mengenai facebook. Jika ada sebarang perubahan, beliau akan update di fanpage beliau dan banyak juga yang dikongsi.

 

Ilmu dari FB Ads ni jugak CD dah apply utk bisnes Vemma CD di page Program Nutrisi Terhebat. Alhamdulillah.. walaupun tak konsisten beriklan tapi CD dah rasa macamana syoknya bila orang cari kita untuk beli produk.. Kalau tanya sale tak banyak lah macam orang yang all out beriklan di Facebook tu.. Tapi Alhamdulillah Vemma ni menawarkan residual income di mana sampai satu masa kita tak buat sale pun still dapat income apabila customer / Affiliate repeat order dan sentiasa mendapat limpahan Spill Over yang tak putus-putus dari rakan Affiliate lain. Thats the power of laverage..

Ok sampai sini dulu. Today ada event yang CD nanti-nantikan.. Pelancaran Vemma Renew dan Verve Remix di Malaysia. Semalam pula merupakan hari terakhir untuk peserta contest Komen Terbanyak yang CD anjurkan dan ramai yang tak sabar-sabar nak rasa minuman tenaga Verve Remix yang merupakan salah satu hadiah dari CD. I’m soooo..excited dengan produk baru Vemma ni. Ok, see youuu… Wassalamm..

 

CahayaDiana
‘Sifi’ FB Ads :p

  1. Salam…CD. Wah..dah semakin ke depan untuk membina sesbuah rangkaina perniagaan secara online. Usaha yang cukup sempurna demi menjana duit melalui Facebook dan juga blog. Semoga ilmu yang dipelajai itu memberi banyak manfaat kepada CD. Saya doakan CD berjaya dengan kerjaya yang diceburi.

    Salam ikhlas dari saya:

    Kamil Salleh aka sensasi2020.com

    1. Thanks abg kamil. memang banyak sangat ilmu online yg harus dikuasai.. zaman sekarang serba serbi cepat.. tp bagaimanapun nak berjaya tetap xde shortcut utk cepat kaya. kena usaha dan tetap usaha..walaupun dah pergi seminar fb ads ni tapi tetap nak pergi lagi..tgh dahagakan ilmu fb ads ni.. hehehee..

      thanks again dgn kata2 semangat abg kamil & In Shaa Allah.. keep on moving. sape nk ikut jom!
      Saya pun doakan abg kamil berjaya dgn dunia blogging dan segala lapangan yg dicceburi.

  2. Terima kasih sekali lagi kerana sudi mengundang saya ke Pre-Lunch produk Vemma iaitu Vemma renew dan Verve Remix. Sambutan luar biasa ya daripada orang ramai yang ingin menjadi leader produk Vemma.

    1. tahniah buat abg kamil, akhirnya sampai jgk ke hq Vemma.. semoga selepas ini ukhwah yang dah terbina berpanjangan dan menjadi rangkaian kepada sahabat vemma yang lain. in shaa Allah.

    2. Sambutan sangat luar biasa. Vemma mmg sangat commited to your health and wealth.. Taste it to Believe it!

    1. Thanks Emma.. Emma jaga diri baik2 yer especially time berpantang nanti. Akk doakan Emma selamat lahirkan baby comel n kedua2nya sihat & dilindungi Allah selalu. semoga segalanya dipermudahkan oleh-Nya. Of course nnt emma come back.. kita lepak sama2 yer.. hehehee..

      1. in shaa Allah kak CD, terima kasih atas doa akak.. emma pun tak sabar jgk.. tgk kak yati dah move.. banyak benda emma kena catch up balik.. dari segi update blog..bisnes dan ilmu dari sifu CD pulak..hihi..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge