Motivasi

7 Tips Motivasi Pagi Untuk Lebih Semangat

By on 08/11/2016

7 Tips Motivasi Pagi Untuk Lebih Semangat : Assalamualaikum & Salam Sejahtera..   Perkara terbaik yang anda patut lakukan pada waktu pagi ialah; 1. Bersyukur..Bersyukur…dan Bersyukur.. Bersyukur sebab anda masih diberikan peluang untuk menerukan hidup. Anda juga masih diberikan kesempatan untuk melakukan yang terbaik pada hari ini, lebih baik daripada hari kelmarin. 2.Tekad Bermotivasi Pasang […]

Continue Reading

My Life

Menjana Perubahan Positif Dalam Kehidupan Seharian

By on 02/04/2014

Bismillah, Alhamdulillah.. hari ni tetiba mood baik la pulak dengan ‘Bismillah’ bagai.. In Shaa Allah sesuai dengan tagline baru yang CD nak perkenalkan di sini iaitu ‘Menjana Perubahan Positif Dalam Kehidupan Seharian’. Fikir punya fikir so CD rasa this is the best one. Lagipun selari dengan tagline bisnes yang CD jalankan ni iaitu.. Making a […]

Continue Reading

Motivasi

Himpunan Kata-kata Motivasi

By on 22/03/2014

Berusahalah, jangan berpuas hati sehingga yang baik menjadi lebih baik dan yang lebih baik menjadi paling baik. (Larry Bielat) Manusia cemerlang fokus kepada kerja penting walaupun tidak seronok. Sementara manusia lemah fokus kepada kerja seronok walaupun tidak penting. (Dr. Shukri Abdullah) Kejayaan bergantung kepada apa yang anda lakukan dengan diri anda. (Ron Jenson) Kegagalan bukan […]

Continue Reading

Event

Seminar Revolution Explosion

By on 03/01/2014

Buat pertama kalinya The Revolution Team akan menganjurkan satu seminar yang diberi nama Revolution Explosion. Apakah Seminar Revolution Explosion ni? Ini adalah seminar bertujuan mengajak orang ramai untuk mengamalkan gaya hidup sihat bersama minuman tenaga ‘super sihat’ Verve!. Minuman ini baru menembusi pasaran Malaysia pada awal tahun 2013 dan kini semakin mendapat sambutan di kalangan […]

Continue Reading

Umum

10 Punca KeGAGALan Peniaga Internet

By on 18/03/2013

Banyaknya peristiwa-peristiwa best yang CD nak kabo kat blog ni tapi banyak jugak komitmen lain yang buat CD ‘terlambat’ nak update. Tengah termenung nak post cerita yang mana dulu tiba-tiba terjumpa pulak post dari blog saudara ammarzahar.my . Isinya sangat BETUL! tepat sekali.. jadi CD tak tertahan rasanya nak share di blog ni. Sebelum tu […]

Continue Reading

Testimoni

Testimoni Vemma Premix oleh Diamond Leader Zawiyah Hashim

By on 07/01/2011

Pn. Zawiyah Hashim, 59 telah berjaya mencapai targetnya untuk achieve Diamond rank di dalam bisnes online Vemma sebelum hari jadinya yg ke 60 pada 26 January 2011. Usia bukan penghalang & beliau telah berjaya membuktikan kejayaannya mencapai Diamond Leader hanya dalam tempoh 3 bulan menyertai Vemma. Congratulations buat new Diamond Leader Zawiyah Hashim yang telah […]

Continue Reading