Agama

Sepuluh Ayat Pertama Surah Al-Kahfi

By on 07/04/2014

Tujuan entry ini dibuat adalah sebagai peringatan buat diri sendiri dan juga pembaca yang sedang membaca entry CD kali ni. ******** Hadith dari Abu Darda R.A dari Nabi berkata: “Barangsiapa yang menghafal sepuluh ayat pertama dari surah Al- Kahfi terjaga dari fitnah Dajjal.” (HR. Muslim, Abu Dawud, Nasai, Tirmidzi) Semoga memberi manfaat untuk kita bersama.. […]

Continue Reading

Agama | Umum

Jadikan Zikrullah Tugas Utama Kita

By on 14/01/2012

Kalau ada yang tanya apa niche blog CD ni sebab macam2 ada.. bagi CD, CD hanya nak post apa yg CD rasa nak share dengan pembaca. Tapi mostly of course lah banyak cerita2 tentang perjalanan hidup CD.  Walaupun sedikit berunsur entertainment/ hiburan tapi CD rasa tak salah kalau CD nak selitkan juga tentang keagamaan kan? […]

Continue Reading