Bagaimana Orang Kaya Dan Berjaya Bermula?

Bagaimana Orang Kaya Dan Berjaya Bermula?

Hari ni CD nak share Bagaimana Orang Kaya dan Berjaya Bermula? Pernah tak terlintas difikiran anda begini…. Mengapakah ada orang yang lahir miskin dan ada pula yang dilahirkan dalam keluarga yang kaya? Benarkah bahawa seseorang yang kaya itu adalah disebabkan tuah dan orang miskin jadi miskin disebabkan takdir? Benarkah bahawa untuk menjadi kaya kita perlu belajar daripada mereka yang kaya? …

10 Punca KeGAGALan Peniaga Internet

10 Punca KeGAGALan Peniaga Internet

Banyaknya peristiwa-peristiwa best yang CD nak kabo kat blog ni tapi banyak jugak komitmen lain yang buat CD ‘terlambat’ nak update. Tengah termenung nak post cerita yang mana dulu tiba-tiba terjumpa pulak post dari blog saudara ammarzahar.my . Isinya sangat BETUL! tepat sekali.. jadi CD tak tertahan rasanya nak share di blog ni. Sebelum tu  Credit dulu kepada saudara AmmarZahar …

Pengasas dan Jutawan Sendayu Tinggi kini Pakai Purdah

Pengasas dan Jutawan Sendayu Tinggi kini Pakai Purdah

Rasanya sudah ramai yang tahu tentang kesusahan lampau saya kerana banyak majalah menyiarkan cerita itu. Niat saya tiada lain, hanya mahu menjadi pencetus semangat untuk wanita di luar sana. Biar mereka tahu, sebagai manusia jangan terlalu mengharapkan orang lain untuk berjaya dalam hidup. Saya pernah jadi penoreh getah, sambil-sambil itu melakukan bermacam-macam kerja kampung untuk menampung hidup. Malah pernah juga …