Umum

Bagaimana Orang Kaya Dan Berjaya Bermula?

By on 14/09/2013

Hari ni CD nak share Bagaimana Orang Kaya dan Berjaya Bermula? Pernah tak terlintas difikiran anda begini…. Mengapakah ada orang yang lahir miskin dan ada pula yang dilahirkan dalam keluarga yang kaya? Benarkah bahawa seseorang yang kaya itu adalah disebabkan tuah dan orang miskin jadi miskin disebabkan takdir? Benarkah bahawa untuk menjadi kaya kita perlu […]

Continue Reading

Umum

10 Punca KeGAGALan Peniaga Internet

By on 18/03/2013

Banyaknya peristiwa-peristiwa best yang CD nak kabo kat blog ni tapi banyak jugak komitmen lain yang buat CD ‘terlambat’ nak update. Tengah termenung nak post cerita yang mana dulu tiba-tiba terjumpa pulak post dari blog saudara ammarzahar.my . Isinya sangat BETUL! tepat sekali.. jadi CD tak tertahan rasanya nak share di blog ni. Sebelum tu […]

Continue Reading

Agama | Artis | Bisnes | Motivasi

Pengasas dan Jutawan Sendayu Tinggi kini Pakai Purdah

By on 07/02/2012

Rasanya sudah ramai yang tahu tentang kesusahan lampau saya kerana banyak majalah menyiarkan cerita itu. Niat saya tiada lain, hanya mahu menjadi pencetus semangat untuk wanita di luar sana. Biar mereka tahu, sebagai manusia jangan terlalu mengharapkan orang lain untuk berjaya dalam hidup. Saya pernah jadi penoreh getah, sambil-sambil itu melakukan bermacam-macam kerja kampung untuk […]

Continue Reading