Memory Remains | Personal

Diana Jangan Menangis Kalau Ayah Meninggal Dunia…

By on 19/09/2016

اَلسَّلاَ مُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ “Diana jangan menangis kalau ayah meninggal dunia..” Pesan seorang ustaz semasa saya dipanggil ke bilik Kafa sementara menanti makcik datang untuk jemput saya pulang ke rumah. Saya masih ditingkatan 1 time tu dan tinggal di asrama. Jarak rumah dengan sekolah memang jauh.. Lebih kurang 1 jam perjalanan. Memang terkejutlah tiba-tiba […]

Continue Reading

Umum

Everything Happens For A Reason

By on 20/09/2014

Tajuk bahasa Inggeris. Tapi sebenarnya nak menerangkan maksud bahawa setiap perkara yang berlaku pasti ada hikmah disebaliknya. Ayat BM ni panjang so guna jer simple English yang pendek dan padat.!   Inilah tagline baru blog CD ni ..   Of course ramai yang faham maksud ni kan? Ayat ni pun terlalu umum buat kita semua. […]

Continue Reading