Kajian tentang Watak dan Perwatakan dalam Filem

Kajian tentang Watak dan Perwatakan dalam Filem : Assalamualaikum dan salam sejahtera. Jangan terkejut tiba-tiba tajuk entry kak D kali ni berbunyi agak serius. Dah macam kak D nak start lecture jer kan. Jangan salah faham.. sebenarnya kak D baru terjumpa buku tesis masa kak D belajar di Unimas dulu. Tajuk tesis kak D.. Kajian Terhadap Watak ; Bagaimana Watak …

Dua Pelajar Unimas Maut Kemalangan

Dua Pelajar Unimas Maut Kemalangan

Hari ni buka jer FB tengok dalam FB group Cinematography FACA Unimas, ada berita sedih yang di post oleh pensyarah CD dari Unimas, en.Rizal Dim mengenai dua pelajar Unimas maut kemalangan yang berlaku semalam 13 April 2014 (Ahad), jam 6.50 pagi. Cinematography FACA Unimas: group facebook yang menghimpunkan kami pelajar-pelajar dan bekas pelajar Unimas di bawah fakulti Seni Gunaan & …

Seminar Pemikiran Semula P.Ramlee 2003

Seminar Pemikiran Semula P.Ramlee 2003

Semalam lepas tengok citer Mr.Bean kat tv tu CD masih gelak tekekeh2.. Apahal lah dangan aku ni padahal memang dah hafal cerita ni. Tapi itulah betapa power dan hebatnya plot yang disampaikan oleh watak dan perwatakan.. memang bagi impak kuat kepada sesiapa sahaja yang menonton tak kiralah sama ada generasi baru atau lama.. cerita lawak jenaka Mr.Bean tetap evergreen. Dan …

Video Klip Gadis Ayu versi Unimas

Assalamualaikum & Salam Sejahtera… Satu malam yang indah, CD sengaja surfing di Youtube kalau ada video klip yang CD edit masa zaman jadi ‘budak skolah’ kt unimas dulu. Maklumlah.. sekarang ni ramai sangat student suka meng’upload’ artwork masing-masing di Youtube … Maka CD pun teringat baliklah video hasil karya pertama CD dalam bidang editing tu.. sama ada sudah ada yang …