Saturday, December 14, 2019
Final Cut Pro Tutorial Video Editor Video Tutorial

Cara buat Color Grading menggunakan Final Cut Pro X

Cara buat color grading menggunakan Final Cut Pro X: Since ada yang bertanya tentang bagaimana nak buat color grade di fcp X, so CD pun cuba cari video tutorial yang mudah untuk difahami. Tu pun kalau anda faham bahasa inggeris lah. Alaa.. senang jer sebab bahasa inggeris yang digunakan pun bukan bahasa yang bombastic sangat. […]

Read More
Adobe Dreamweaver Tutorial

Tutorial Membuat Website Dengan Dreamweaver

Bismillah.. Bagi anda yang suka ‘menyusahkan diri sendiri’ untuk belajar sendiri cara-cara untuk membuat website menggunakan software Adobe Dreamweaver, di sini CD nak share dengan anda langkah demi langkah yang agak complicated (jika anda memang bermula dari ‘0’ la).. Tapi jika anda memang dah terer.. sure langkah-langkah ni sebenarnya mudah jer. Sebelum tu nak bagitahu […]

Read More
Back To Top