CahayaDiana.com ®

💕 Coretan Hati Cik Editor - Bukan Blog Gosip Artis 💕
Bisnes | pasif income

Teka Apa Bisnes Yang Bertahan Lama ?

17/02/2016

Assalamualaikum & Salam Sejahtera…

CD yakin ramai yg datang ke blog ni hari ni sebab dapat email marketing dari Tok Bomoh Website (memandai jer CD tambah ‘tok’ yer). Tak lain tak bukan Tuan Alimuddin Shahid. Hehehee.. Terkejut jugak sebenarnya sebab tetiba terbaca email yang ada cerita tentang CD dari ‘tokmoh’ ni.. (tokmoh la pulak yerr.. :p ) .

Paling menarik bila subjek email : “Teka Bisnes Apa yang Bertahan Lama?” . Masa mula2 dpt email, teruja dgn subjek email. Terus buka walaupun CD tgh sibuk edit video. Hebat tul ‘copywriting’ tokmoh ni. 🙂 Namapun Bomoh Website memang pakar laa…

Sedikit petikan dari email ‘tokmoh’ Alimuddin:

—-

“….saya bertemu semula dengan bekas pelajar lama saya yg saya mula-mula jumpa sekitar tahun 2010 atau 2011 yg lalu.Ketika itu, beliau sedang menjalankan Bisnes V dan pernah beroleh pendapatan sehingga 5 angka seminggu. Waktu itu, beliau hadir ke kelas 1to1 untuk belajar website supaya beliau boleh mengajarkannya kepada rangkaian networknya.Minggu lalu, beliau hadir sekali lagi. Kali ini beliau mahu belajar bagaimana nak memperbaiki lagi website WordPressnya. Lalu saya kongsikan 2 tips:
  • 1. Dapatkan theme premium berbayar atau percuma yg menepati citarasa
  • 2. Lakukan customization kepada theme sedia ada (dapatkan khidmat pakar jika perlu)
Selain itu, saya juga kongsikan mengenai penggunaan Plugin untuk digunakan pada landing page yg mengandungi opt-in form (untuk autoresponder).Namun, perkara yg paling mengejutkan saya ketika itu ialah… beliau masih lagi menjalankan perniagaan yg sama iaitu Bisnes V!Di kala kebanyakan orang yg menjalankan bisnes networking sering bertukar-tukar program atau bisnes, beliau tetap setia dengan Bisnes Vnya sampai ke hari ini.Nak tahu apa Bisnes V yg saya maksudkan?

Cuba masuk ke websitenya sekarang:

http://blog.cahayadiana.com/Saya pasti, kalau sekali tengok blog tu, ramai yg tak tahu apa bisnes yg beliau jalankan. Ini kerana beliau menggunakan pendekatan soft selling, dan bukan hard selling.Jikalau anda berminat nak tahu, saya galakkan anda contact beliau melalui websitenya itu. Insyaallah, beliau akan bantu. Ini kerana saya tahu, beliau adalah seorang leader yg baik dan akan sentiasa membantu rakan-rakan di rangkaiannya.

—-

In Shaa Allah siapa yg nak dibantu.. CD akan bantu. Terima kasih Tn Alimuddin kerana tolong promosi blog sy yang tak seberapa ni. 🙂 .. Nak berjaya kita kena sentiasa belajar. Yang penting cari guru yg betul. Utk blaja website… tokmoh Alimuddin lah yg CD refer. Memang beliau pakar dan tak rugi pegi menuntut ilmu dgn ‘tokmoh’ Alimuddin ni.

Seperti yg diceritakan dlm email beliau.. Ya, CD masih lagi aktif dengan ‘Bisnes V’ . Kalau diikutkan ada jugak CD on off  /skip sekejap bila sibuk dgn projek Video.. Dlm pada tu sempat juga mengintai peluang bisnes lain. Tapi akhirnya CD come back semula dgn bisnes V bila sedar.. takde bisnes networking lain yg ‘menepati ciri2’ seperti yg ada di bisnes V.

Leader lama yg otai dlm bidang networking pun penah bagitau CD supaya stay jer dgn bisnes V. Jangan ikut mcm dia yg dah menyesal tinggalkan bisnes V dulu atas sebab2 ‘personal’. CD sendiri yg dah cuba mcm2 bisnes networking sblm ni pun .. dpt rasa belum jumpa bisnes networking se’genuine’.. se’telus’ & se’hebat’ Bisnes V. Bukan nak puji.. tapi ni pendapat peribadi CD sendiri. This is what i feel. Sebab tu lah CD stay.

Masa belajar dgn Tn Alimuddin baru2 ni, beliau memang terkejut sebab ingatkan bisnes V dah lama terkubur. Maybe sebab dah tak nampak org promot bisnes tu di mana2. Kalau ada website pun website orang lama yg dah entah hilang ke mana. Standard lah orang suka lompat2 bisnes ni.

It’s ok. Rezeki ada di mana2. Sekarang ni memang dah banyak lambakan bisnes yg ada. Jika kita yakin dengan produk kita, kenapa perlu bertukar kpd bisnes lain? Tak perlu ikut orang atau trend dalam menentukan bisnes anda. Yang penting diri kita sendiri yg perlu Upgrade ILMU kita jugak . Lebih2 lagi ilmu Online Marketing. Tak guna kalau kita lompat2 bisnes tapi kita tak upgrade diri kita dengan ilmu online marketing ni. Buatlah bisnes apa pun kalau tak pandai marketing memang kelaut lah bisnes kita.

Bisnes Apakah yg Bertahan Lama?

To me.. Bisnes V lah jawapannya. Sebab tu lah CD masih lagi setia..  Why bertahan lama? Banyak ciri-ciri yang CD  akan kongsikan kenapa bisnes V ni masih bertahan tak seperti bisnes2 networking lain. Cuma bukan sekaranglah sbb CD tgh nak siapkan silibus utk training yg akan datang.

Kalau leader lompat2 itu lumrah. Dimana2 syarikat ada pekerja yang bertukar2.. sama ada tukar sebab naik pangkat atau dibuang kerja. Sama juga dgn bisnes. Sama ada yg lompat tu pergi ke bisnes lebih bagus.. Wallahu’alam. Kita doakan yg terbaik buat semua orang. Doa yang baik2 saja ok.

Sebenarnya buat bisnes apa pun boleh kaya raya.. tapi apa pula kesan daripada ‘kaya raya’ yg kita dapat? Adakah kaya dengan menindas? Bahagiakah anda dgn ‘Kekayaan’ dgn cara yg anda cipta sendiri? Semoga kita semua Kaya & Berjaya dgn cara yang diredhai Allah S.W.T. Yang penting.. kita berbisnes sbb nak ‘bantu orang’ yang memerlukan servis / produk yg kita ada.

Oklah CD dah nak sambung keje sket. Nanti update lagi. Sebelum tu sekali lagi CD nak ucapkan jutaan terim kasih kepada Tn Alimuddin atas ilmu website yang dikongsi tempohari. CD hanya akan ‘come back’ kpd mereka yg terbaik sahaja. Meaning ilmu website tok bomoh website ni bukan calang2 sebab tu CD cari dia balik utk upgrade ilmu website. Tak caya pegi la berguru dgn beliau.

Tapi CD awal2 nak bagitau yer yg Tokmoh Website ni tak main Whatsapp2 ok. Jadi korang SMS jer beliau kat no. ni 0107967963 . Nak senang lagi pergi jer terus ke webiste bomohwebsite.com . Seriuosly memang dapat banyak idea bila jumpa Tok moh Alimuddin nie…

Bagi yg minat nak tahu ttg ‘Bisnes V’ blh la roger2 CD di no ni 01132377354 (whatsapp only) .. Kalau ada rezeki CD nak bagi tiket FREE ke “Majlis Pelancaran Penjenamaan Semula Bisnes ‘V'” utk yg akan berlangsung pada 5 Mac 2016 di Hotel Hilton, PJ.  🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge