CahayaDiana.com ®

💕 Coretan Hati Cik Editor - Bukan Blog Gosip Artis 💕
Adobe Dreamweaver | Tutorial

Tutorial Membuat Website Dengan Dreamweaver

27/03/2012

Bismillah..

Bagi anda yang suka ‘menyusahkan diri sendiri’ untuk belajar sendiri cara-cara untuk membuat website menggunakan software Adobe Dreamweaver, di sini CD nak share dengan anda langkah demi langkah yang agak complicated (jika anda memang bermula dari ‘0’ la).. Tapi jika anda memang dah terer.. sure langkah-langkah ni sebenarnya mudah jer.

Sebelum tu nak bagitahu yang siri Tutorial Dreamweaver dalam bentuk video langkah demi langkah ni bukan CD buat sendiri yer.. cuma kumpul dari Youtube jer.. lebih mudahkan. Cara bagaimana menggunakan Dreamweaver untuk membuat website boleh dilihat secara interaktif di sini. Dengan melihat video adalah lebih mudah untuk faham langkah demi langkah untuk menghasilkan website dengan menggunakan Adobe Dreamweaver.

Tak dinafikan memang ada banyak sekolah yang mengajar studentnya buat website dengan menggunakan dreamweaver, termasuklah CD sendiri. Tapi kerana kurang memberi fokus atas sebab-sebab waktu yang terlalu singkat, ramai pelajar yang tidak dapat catch up sepenuhnya apa dipelajari. So, anda boleh belajar di blog CD ni yer.. ikut suka u olls lah nak belajar waktu mana.

Khas untuk anda yang benar-benar nak mulakan langkah pertama dalam arena rekaan web dan berimpian untuk pergi lebih jauh dengan menggunakan Dreamweaver.

Ok jom kita mula belajar. Diharap anda memberi sepenuh tumpuan apabila melihat video ni.. Bahasa Inggerisnya sangat mudah difahami. Video ni pun dah disusun ikut turutan.. Jadi, u all boleh lihat secara ikut turutan jugak lah yer..

Pengenalan Adobe Dreamweaver   

Video tutorial yang lengkap tentang Asas kepada pengenalan Dreamveaver untuk nombor 6,7,8,9 …. dan seterusnya boleh dilihat pada channel di bawah ini.

Tutorial%20Asas%20Dreamweaver%20Lengkap

Jangan terkejut yer.. memang banyak tapi berbaloi jika anda benar-benar serius untuk menguasai pengenalan kepada Dreamweaver ini.

Untuk tutorial seterusnya, CD telah kumpul koleksi lengkap mengenai projek pertama membuat website menggunakan Dreamweaver. To be continued… KLIK DI SINI untuk lihat Projek 1

Selepas membaca post ini, sila..

  1. LIKE fanpage CahayaDiana.com di sebelah kanan sidebar ini
  2. FOLLOW NetworkedBlog CD.
  3. SHARE post ini jika anda suka..

Terima Kasih..

Penting: Artikel ini adalah sebagai koleksi untuk reference diri sendiri sahaja. Ianya telah diubahsuai dari website berbahasa Indonesia ini : http://www.tutorial-webdesign.com/ 

  1. hmm..boleh tahan jgk susahnya..padan la kalau upah kat orang bayarannya boleh tahan jgk..untung siapa yang expert dalam bidang ni, pulangannya lumayan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge