TVC Raya Terbaik 2015

TVC Raya Terbaik 2015. Dah jadi trend setiap kali nak raya, kita akan tertunggu-tunggu untuk menonton TVC Raya Terbaik 2015 .Bukan tahun 2015 sahaja, tapi sebelum ni pun memang macam tu.

So di sini saya nak share beberapa video “TVC Raya Terbaik 2015”.

AMARAN! Sila sediakan tisu kalau anda rasa anda tak kuat.. 🙂


Macamana? sedih tak? Kalau tak keluar air mata memang you all hati kering laaa..kalau tak mengalir pun at least bertakung kat kelopak mata tu. hehehe..  Rasanya dah ramai yang tengok video ni kat TV dan ramai juga yang share di fb dan media sosial lain.

Video ni versi full. Yang show kat TV biasanya diorang dah cut banyak dah… (budget la tu). Biasalaahh.. so kalau nak lihat lebih puas hati kita layan jer video kat youtube ni. Hehehee..

Video kedua: Kad Raya Syafiqa oleh PTS Media Group
Tak dinafikan a bit touching lebih-lebih lagi bila budak kecik ni berlakon. Siapa tak tahu lakonan Puteri Balqis yang sememangnya mantap gitu.. Walaupun ada beberapa perkara yang disconnected dalam cerita ni tapi tetap CD nak bagi pujian ke atas effort PTS Media menghasilkan video ni.

Video ke-3 yang terbaik ni pula dari BSN. Ok kali ni tak payah tisu bagai sebab a bit kelakar. Teknik video ni dikatakan follow Wes Anderson Style. Betul ke? Tak kisah la.. yang penting banyak mesej dalam video ni yang baik-baik.

Ok setakat tu jer yang CD kumpul pun..need more video TVC raya yang sangat terkesan di hati.. Dalam diam CD masih rindu dengan video TVC hasil arwah Yasmin Ahmad.. She is really one in a million lah dalam menghasilkan something yang commercial art ni. Al-Fatihah buat arwah.

In Syaa Allah kalau CD jumpa lagi TVC raya yang best akan CD update di sini.

Wassalam..

CahayaDiana

Cahaya Diana - A Lifestyle blogger | Also blogging about personal development, social media tips, family and friends and sharing about production industry. Currently fulltime film editor at No Name Films Factory. ::: Working Experience ➤ Film & Drama Editor @Metrowealth MIG; Script Writer & Graphic Designer @DoubleVision ::: Degree in Cinematography (UNIMAS)

2 Comments

  1. memang terbaik lah iklan pengacau raya…salute dengan dia..cool sahaja
    Hero Borneo ajak kita terjah…Tawaran Berganda Menjelang Hari RayaMy Profile

  2. Sebelum raya itu hari, video pengacau tu je la yang saya tonton. Sebab nampak macam menarik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge