Happy_photo lompatSememangnya kita memerlukan tenaga yang menyihatkan dalam kehidupan harian. Kebiasaannya minuman bertenaga lah yang akan kita pilih dalam mengembalikan tenaga badan kita. Namun, sama ada kita sedar atau tidak, pasaran kini dibanjiri minuman bertenaga yang hanya mengandungi kalori, kafein dan gula yang amat tinggi. Amalan meminum minuman tenaga begini boleh mendatangkan kemudaratan lebih daripada kebaikan khususnya untuk jangka masa panjang. Akibatnya… tujuan untuk menjalankan kehidupan harian secara cergas tidak kesampaian.., sebaliknya badan menjadi menggeletar dan kekurangan nutrien. Hal ini pernah berlaku kepada saya suatu masa dulu sewaktu bekerja sebagai editor. Pelbagai jenis minuman tenaga telah saya cuba… namun hanya bertahan beberapa jam sahaja. Badan menjadi semakin lemah dan tidak bermaya.

Sleepy-guy
Foto sekadar hiasan.. 🙂

Akibat tahap kesihatan semakin merosot, saya mula menitik berat soal pemakanan termasuk jenis minuman tenaga yang diambil. Hasil daripada pembacaan dan bertanya kepada yang pakar, rupa-rupanya..baru saya sedar bahawa minuman bertenaga yang terbaik adalah jenis yang boleh membekalkan tenaga secara berterusan dan mengandungi vitamin serta zat galian. Selain mendapat tenaga, ianya juga membantu meningkatkan tahap kesihatan kita secara semula jadi kerana minuman tersebut lebih berkhasiat. Nasihat saya, cubalah minuman bertenaga Verve! yang mengandungi vitamin B kerana ia membantu untuk meningkatkan kadar metabolisma di samping mengukuhkan daya pertahanan badan kita.

Verve! bukan sekadar minuman tenaga biasa, kerana Verve! turut mengandungi zat galian seperti kalsium, kalium dan zink yang dapat membantu supaya badan berfungsi di tahap yang terbaik. Disebabkan badan kita tidak dapat menghasilkan bahan-bahan begini, maka ia amat memerlukan nutrien-nutrien semula jadi ini.

Minuman tenaga Verve! juga bebas daripada perisa tiruan serta pengawet. Ini menjadikan Verve! lebih istimewa berbanding produk minuman tenaga lain yang terdapat di pasaran  dan memberi jaminan yang terbaik untuk badan kita. Tanpa ancaman kepada kesihatan kita, minuman semula jadi yang diperbuat daripada ekstrak buah-buahan ini semestinya lebih baik dibandingkan dengan jenis yang diproses secara kimia. Dapatkanlah minuman bertenaga Verve! yang bukan sahaja mengandungi ramuan semula jadi, malah kaya dengan antioksidan serta menggalakkan manfaat pemulihan.

Feel Like A Rockstar

Pleaseeee… RETHINK YOUR ENERGY DRINK!

CahayaDiana.com

0176902018

2 Comments

  1. psstt,,ak bagi tau sebanarnya banyak testimoni yang akk dapat dari kawan-kawan lelaki yang dah minum verve ni ,,katanya air tu memng memberikan kesan yang maksimum hahah..kalau orng lelaki nak tau dan x pernah rasa lagi cuba lah …pasti berbalaoi…ehem..ehem..;)

  2. tak rugi pada siapa yang mencubanya, walaupun harganya mahal tapi khasiat yang diperolehi sangat berbaloi.. saya syorkan semua orang patut mencubanya kecuali orang mengandung..hi hi untuk peringatan diri sendiri..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

CahayaDiana

Cahaya Diana - A Lifestyle blogger | Also blogging about personal development, social media tips, family and friends and sharing about production industry. Currently fulltime film editor at No Name Films Factory. ::: Working Experience ➤ Film & Drama Editor @Metrowealth MIG; Script Writer & Graphic Designer @DoubleVision ::: Degree in Cinematography (UNIMAS)

You may also like...